iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler:
2 Yufka
1 Çay Bardağı Süt
1 Yumurta
1 Orta Boy Sosis
100 gr Sucuk
100 gr Kaşar Peyniri Rendesi
1 Adet Domates
1 Çorba Kaşığı Kekik
1 Diş Sarmısak
1 Tatlı Kaşığı Sıvıyağ
HAZIRLANIŞI :
Süt ve yumurtayı çırpın Yağladığınız teflon tavaya, kenarları dışarıya taşacak şekilde bir yufkayı parçalayarak yerleştirin Yufkanın aralarına sütlü karışımı yayın
Diğer yufkanın yarısını da aynı şekilde tavaya yerleştirin
Sucuk ve sosisi ince ince dilimleyip yufkaların üzerine ekleyin
Domatesin kabuklarını soyup küp şeklinde kesin ve ezilmiş sarmısakla birlikte sosis ve sucukların üzerine dökün Kekik ve rendelenmiş kaşar peyniri serpin
Kalan yufkayı da sütlü karışımla birlikte tavaya yerleştirin Tavanın dışına taşan yufkaları bohça şeklinde pizzanın üzerine kapatın
Tavanın üzerini bir kapakla kapatıp hafif ateşli ocakta altı kızarıncaya kadar pişirin Kapak yardımıyle ters yüz ederek diğer tarafını da pişirin Sıcak olarak servis yapın
2 Yufka
1 Çay Bardağı Süt
1 Yumurta
1 Orta Boy Sosis
100 gr Sucuk
100 gr Kaşar Peyniri Rendesi
1 Adet Domates
1 Çorba Kaşığı Kekik
1 Diş Sarmısak
1 Tatlı Kaşığı Sıvıyağ
HAZIRLANIŞI :
Süt ve yumurtayı çırpın Yağladığınız teflon tavaya, kenarları dışarıya taşacak şekilde bir yufkayı parçalayarak yerleştirin Yufkanın aralarına sütlü karışımı yayın
Diğer yufkanın yarısını da aynı şekilde tavaya yerleştirin
Sucuk ve sosisi ince ince dilimleyip yufkaların üzerine ekleyin
Domatesin kabuklarını soyup küp şeklinde kesin ve ezilmiş sarmısakla birlikte sosis ve sucukların üzerine dökün Kekik ve rendelenmiş kaşar peyniri serpin
Kalan yufkayı da sütlü karışımla birlikte tavaya yerleştirin Tavanın dışına taşan yufkaları bohça şeklinde pizzanın üzerine kapatın
Tavanın üzerini bir kapakla kapatıp hafif ateşli ocakta altı kızarıncaya kadar pişirin Kapak yardımıyle ters yüz ederek diğer tarafını da pişirin Sıcak olarak servis yapın