Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tek atımlık en kolay tatlı tarifleri! Miniklokmalık tatlı yapımı

Tek atımlık en kolay tatlı tarifleri! Miniklokmalık tatlı yapımı
0
33

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
tek_atimlik_kolay_tatli_tarifleri_evde_tek_lokmalik_tatli_yapimi_1586610056_1182.jpg

Çay ve kahvenin yanında yiyebileceğiniz kolay ve çabuk tüketilen tatlılar yapmak ister misiniz? Küçücük lezzetler tüm gününüze lezzet katabilir. Sizler için verdiğiniz kısa molalarda çay ya da kahvenizin yanında yiyebileceğiniz küçük atıştırmalıkları araştırdık. Mutfak şeflerinin kesinlikle her daim kavanozda bulundurduğu bu tanımları mesken halkı da çok sevecek.

Uzun mühlet bayatlamayan, kıyır kıyır lezzetleriyle enfes tarifler Türk mutfağında şık yapılıyor tıpkı vakitte çay saatlerinin de vazgeçilmezidir. Kıvamı, damaklarda iz bırakan tadı ile çok beğeneceğiniz bu tarifler ortasından tek atımlık olanları seçtik. Çayın yahut kahvenin yanında servis edebileceğiniz birbirinden enfes birbirinden lezzetli tarifler bugünkü yazımızda. Hem tatları hoş olan bu tarifler birebir vakitte imali da çok kolay. Mutfak tezgahının üzerinde duran servisliğin üzerinde yerini alacak olan bu tanımları en çok da çocuklar beğenecek. Püf noktalarına ve tekniklere adım adım uyarak yaptığınızda çok hoş olacak.

SARAY HELVASI TARİFİ 



GEREÇLER

6 su bardağı un 
2 su bardağı pudra şekeri
250 gram tereyağı

Üzeri için:
3 yemek kaşığı pudra şekeri

YAPILIŞI

Unu yapışmaz bir tavanın içinde yarım saat kokusu çıkana kadar kavurun. Kavrulan unu, dinlenmesi için 15 dakika bekletin. Dinlenen unun içine pudra şekerini ekleyerek bir müddet karıştırın. Bir sos tavasının içinde tereyağını eritin ve un-pudra şekeri karışımının içine dökerek materyallerin güzelce harmanlamasını sağlayın. Karışımın uygunca özdeşleşmesi için elinizle yoğurun. Helvayı biraz kalın olacak formda bir kabın içine elinizle bastırarak koyun. Bu sürecin akabinde helvayı kesin ve pudra şekeri ile servis edin. 

ÇEKME HELVA TARİFİ 



MATERYALLER

1 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
5 yemek kaşığı margarin yahut tuzsuz tereyağı

YAPILIŞI

Unu tavanın içinde kokusu çıkana kadar kavurduktan sonra içine pudra şekeri ekleyerek elinizle yoğurun. Daha sonra yağı eritin ve karışımın içine dökerek bir müddet daha yoğurun. Helvayı, cam tepsinin içine alın 2 saat buzdolabında bekletin. Soğuyan helvayı dilimler halinde keserek servis edin. 

BADEM EZMESİ



GEREÇLER

500 gram badem
500 gram pudra şekeri
1 adet yumurta

YAPILIŞI

Bademleri kaynar suda 3-4 dakika bekletin.

Kabukları yumuşayan bademleri soyun.

Daha sonra mutfak robotuna pudra şekeri ve yumurtayı ekleyerek macun kıvamına gelene kadar karıştırın.

Macun kıvamına gelen ezmeyi dilediğiniz kalıba koyup şekil verin.

Daha sonra keserek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...
 
858,477Konular
981,290Mesajlar
29,560Kullanıcılar
xanzalSon üye
Üst Alt