Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tek başına 21 PKK'lı teröristin arasına girdi

Tek başına 21 PKK'lı teröristin arasına girdi
0
64

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
KIMSESIZ 21 PKK'lı teröristin arasına girdi pkk kellesi Şehit asker Hanifi Artist, Diyarbakır Silvan Dağlan üzerinde, çetin arazi yapısına karşın, üstün yiğitlik ve feragat göstererek, hayatını hiçe sayıp teröröristlerin bulunduğu bölgeye girdi Usta ailesinin en sevilen oğluydu Hanifi 22 yaşında askere alındığında sevinçliydi Çünkü vatanı için en iyi hizmeti vereceğine inanıyordu Askerliği seviyordu Belirgin nişancıydı, korkusuzdu Keza de teröristlerin yuvasına girecek dek gözü kara bir yüreğe sahipti 1994 yılının Mart ayının 26'sında şehit olduğu haberi Usta ailesinin üzerine kara bir bulut gibi çöktü Hanifi nasıl ölürdü, nasıl şehit olurdu Onun hayalleri vardı, annesinin beklentileri vardı, oğlunu evlendirecek ve mürüvvetini görecekti Yetimdi çocukları Fatma Esas'nın 6 çocuğuna keza analık keza de babalık yapmıştı Konut temizlemiş, gündeliğe gitmişti onları okutmak ve yaşatmak için Fakat en sevdiği en fazla bedel verdiği oğlu çok uzaklara gitmişti Hanifi vatanı uğruna şehit olmuştu ŞEHİT OLMAK HANİFİ İÇİN ÖNEMLİYDİ Şehit olmanın oğlu Hanifi için ayn bir siklet taşıdığını söyleyen Fatma Esas onunla ilgili konuşurken gözyaşlarına boğuluyor: Oğlum, Hanifi ve doğru bir insandı Askerliğinin bitmesine iki gün kala, operasyona katıldı Bize telefon açtı Anne nasılsın, iyi misin? Anne burada arkadaşımın kellesini bana getirdiler, dedi Ben de oğluma, oğlum kim ne derse desin, atla gel, ne olur, senin ölmeni istemiyorum, dedim Oğul da, anne ben şüphesiz gelmem ve ben kellemi koltuğumun altına koyup çatışmaya gideceğim Seni şehit annesi yapacağım ama şehit olursam ağlamayacaksın, dedi Ve nitekim oğlum öldüğü zaman ben ağlamadım Benim oğlum vatanı, namusu ve şerefi için şehit olmuştur CESUR BİR KALP TAŞIYORDU Fatma Esas onun askerlik yaptığı dönemde korkulu günler geçirdiğini çünkü hergün bir şehit haberi duyduklarını söylüyor Oğlunun gözü kara bir yürek taşıdığını bildiren Fatma Başlıca oğluyla son konuşmasını şöyle anlatıyor: Askerliğinin bitmesine iki gün kala, bana telefon etti Anne nasılsın dedi Ben de, Hanifı oğlum, annen kurban olsun sana dedim Diyarbakır'da durumlar nasıl, hergün şehit oluyor, ben çok korkuyorum, kendine uyarı et, olur mu oğlum, dedim Sonra oğlum, anne azıcık önce bir arkadaşım, kucağında kellesi gitti, dedi Ben o arkadaşımın acısını almadan eve gelmeyeceğim, dedi Ben de şehit olacağım, dedi Fakat, ölürsem benim arkamdan ağlamayacaksın dedi hemen şimdi bir operasyon var, operasyona hazırlanıyoruz, komutanımız herkes annesini arayıp helallik alsın, dedi, inşallah arkadaşımın acısını almadan geri dönmeyeceğim, dedi ve o bizim son konuşmamız oldu Oğlum da isteğine kovuştu Istek etti ve başardı Allah tüm şehitlere rahmet eylesin İŞTE KAHRAMAN ASKERİN ÖDÜLLERİ P Komd Er Hanifi'ye üstün başarısı sebebiyle kendisine, KESKIN NİŞANCI görevi verilmiştir 31 mart 1993 tarihinde, birliği ile OHAL Bölgesinde intikal etmiştir Burada aldığı görevler gösterdiği üstün başarısı ve kahramanlığı sebebiyle kendisini kritik bir görev olan BAZUKA NİŞANCISI görevi verilmiştir Kendisi 14 Mart 1994 tarihinde birliği ile her yerde OHAL Bölgesine intikal etmiştir Burada Uzman Onbaşı elde etmek isteğiyle müracatta bulunmuş bu isteği Komutanlıkça uygun karşılanmıştır Ancak Bilirkişi Onbaşılıkla ilgili işlemler sürdürülürken 26 Mart 1994'tarihinde Diyarbakır ili, Kulp İlçesi, Beyruh Mahallesi, Kaşo Yığın mevkiinde, teröristlerle çıkan çatışmada zorlama ateşi altında olan timini hafifletmek, silahı olan RPG7 Roketatarlarını daha yerinde bir mevzide uygulamak maksadıyla kahramanca, 21 teröristin grubunun bulunduğu mevzilere askerlik kıyafetlerini değiştirerek, teröristlerin arasına girmiş ve teröristlere, beni askerler yakalayacaklardı, ellerinden şiddet kurtuldum Ben sizlerdenim, demiş Atışa hazır ayla getirdiği silahını tam ateşleyeceği sırada açılan alçak terörist ateşi neticesinde, şehit olmuş ve 21 teröristin ölü olarak ele geçirilmesine büyük katkıda bulunm