iltasyazilim
FD Üye
Tek Hamur Üç Farklı Muhteşem Lezzet Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için:
*3 su bardağı ılık su
*1 tatlı kaşığı şeker
*2 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un
Biberli ekmek için:
*1 kuru soğan
*1 yemek kaşığı acı biber salçası
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı pul biber
*1 çay kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı kekik
*1 tatlı kaşığı kurutulmuş fesleğen
*2 yemek kaşığı susam
*Yarım çay bardağı zeytinyağ
Dızmana sosu için:
*3 yemek kaşığı yoğurt
*Yarim çay bardağı ayçicekyağ
*1 yumurta
Antakya kakesini açmak için:
*1 su bardağı ayçicek yağ
Tek Hamur Üç Farklı Muhteşem Lezzet Tarifi Yapılışı Bu tarifi tek seferde yapıp 3 farklı lezzet elde ediyoruz Pişen muhteşem lezzetlerimiz ılıdıktan sonra buzluğa atılabiliyor Ani gelen misafirler için sürekli hazırda bekliyor Gelelim yapılışına:
Hamur malzemelerini kullanarak yumuşak bir hamur elde edilir ve yarım saat mayalanması beklenilir
Mayalanan hamurdan küçük bezeler yapılır ve biraz fazla yağlanmış bir tepsiye bu bezeler dizilir ve yarım saat daha mayalanmaya bırakılır
Diğer tarafta biberli ekmek harcı hazırlanır
Dızmana için yağlı kağıt serilmiş tepsiye hamur bezeleri konulur ve üzerine sosu dökülüp 1520 dakika bekletildikten sonra 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir
Biberli ekmek hamurları tepsiye avuç içi kadar sekil verilerek dizilir ve üzerine biberli harç konulup 200 derecede pişirilir
Antakya kakesi için ise ayrı bir tepsiye yağdan dökülür Hamur yağın içerisinde iyice açılarak inceltilir Daha sonra büzülen hamur kıvrılarak şekil verilir 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir
Deneyeceklerin şimdiden ellerine sağlık Afiyet olsun
*3 su bardağı ılık su
*1 tatlı kaşığı şeker
*2 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un
Biberli ekmek için:
*1 kuru soğan
*1 yemek kaşığı acı biber salçası
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı pul biber
*1 çay kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı kekik
*1 tatlı kaşığı kurutulmuş fesleğen
*2 yemek kaşığı susam
*Yarım çay bardağı zeytinyağ
Dızmana sosu için:
*3 yemek kaşığı yoğurt
*Yarim çay bardağı ayçicekyağ
*1 yumurta
Antakya kakesini açmak için:
*1 su bardağı ayçicek yağ
Tek Hamur Üç Farklı Muhteşem Lezzet Tarifi Yapılışı Bu tarifi tek seferde yapıp 3 farklı lezzet elde ediyoruz Pişen muhteşem lezzetlerimiz ılıdıktan sonra buzluğa atılabiliyor Ani gelen misafirler için sürekli hazırda bekliyor Gelelim yapılışına:
Hamur malzemelerini kullanarak yumuşak bir hamur elde edilir ve yarım saat mayalanması beklenilir
Mayalanan hamurdan küçük bezeler yapılır ve biraz fazla yağlanmış bir tepsiye bu bezeler dizilir ve yarım saat daha mayalanmaya bırakılır
Diğer tarafta biberli ekmek harcı hazırlanır
Dızmana için yağlı kağıt serilmiş tepsiye hamur bezeleri konulur ve üzerine sosu dökülüp 1520 dakika bekletildikten sonra 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir
Biberli ekmek hamurları tepsiye avuç içi kadar sekil verilerek dizilir ve üzerine biberli harç konulup 200 derecede pişirilir
Antakya kakesi için ise ayrı bir tepsiye yağdan dökülür Hamur yağın içerisinde iyice açılarak inceltilir Daha sonra büzülen hamur kıvrılarak şekil verilir 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir
Deneyeceklerin şimdiden ellerine sağlık Afiyet olsun