iltasyazilim
FD Üye
Tek Kişilik Guveçte Barbunya Tarifi İçin Malzemeler
*1 kilo barbunya
*2 adet kuru soğan
*4 diş sarımsak
*1 yeşil biber
*4 adet domates
*Yarım su bardağı zeytinyağı
*15 bardak su
*1 yemek kaşığı salça
*Tuz
*Karabiber
*Kimyon
Tek Kişilik Guveçte Barbunya Tarifi Yapılışı Barbunyalar ayıklanıp haşlanır Bir tencereye yağı alalım Üzerine salçayı katıp kavuralım Baharatlarını katıp rendelenmiş domatesi koyalım ve bir kaç dakika pişirelim yeterli Suyu da koyup 12 dk daha pişirip ocağı kapatalım
Diğer taraftan güveç kaplarımıza önce iri doğranmış soğan ve sarımsakları, biberi doğrayıp paylaştıralım Üzerine haşlanmış barbunyamızı paylaştıralım En son pişirdiğimiz domatesli sosu da suyuyla beraber eşit şekilde güveçlerimize dökelim
Fırın tepsisine yarıya kadar su koyup, güveçlerimizi yerleştirelim Üzerine dilerseniz folyo yada yağılı kağıt kapatıp (ben hepsine yetecek tüm parça yağılı kağıt koydum)önceden ısınmış fırında önce 20 dk kapalı pişirip, 30 dk da ustu açık pişirelim Süreyi barbunyanın pişmesine göre daha kısa tutabilirsiniz
Afiyet olsun
*1 kilo barbunya
*2 adet kuru soğan
*4 diş sarımsak
*1 yeşil biber
*4 adet domates
*Yarım su bardağı zeytinyağı
*15 bardak su
*1 yemek kaşığı salça
*Tuz
*Karabiber
*Kimyon
Tek Kişilik Guveçte Barbunya Tarifi Yapılışı Barbunyalar ayıklanıp haşlanır Bir tencereye yağı alalım Üzerine salçayı katıp kavuralım Baharatlarını katıp rendelenmiş domatesi koyalım ve bir kaç dakika pişirelim yeterli Suyu da koyup 12 dk daha pişirip ocağı kapatalım
Diğer taraftan güveç kaplarımıza önce iri doğranmış soğan ve sarımsakları, biberi doğrayıp paylaştıralım Üzerine haşlanmış barbunyamızı paylaştıralım En son pişirdiğimiz domatesli sosu da suyuyla beraber eşit şekilde güveçlerimize dökelim
Fırın tepsisine yarıya kadar su koyup, güveçlerimizi yerleştirelim Üzerine dilerseniz folyo yada yağılı kağıt kapatıp (ben hepsine yetecek tüm parça yağılı kağıt koydum)önceden ısınmış fırında önce 20 dk kapalı pişirip, 30 dk da ustu açık pişirelim Süreyi barbunyanın pişmesine göre daha kısa tutabilirsiniz
Afiyet olsun