iltasyazilim
FD Üye
Tek Kişilik Perde Pilav Tarifi İçin Malzemeler
*10 adet milföy yaprağı
*1 yumurta sarısı
İç pilav;
*1 5 su bardağı pirinç
*Yarım tavuk göğsü kuş başı doğranmış
*Yarım maydanoz
*Yağ
*Karabiber
*Tuz
Tek Kişilik Perde Pilav Tarifi Yapılışı
Merhaba arkadaşlar önceden pirinçi ,kaynatılmış su ve tuz ile ıslatılır bir kaç saat önce dinlensin diye bu şekil pirinç tane tane olması için Şimdi eti tencereye koyup kısık ateşte pişirilir ara ara karıştırılır suyunu çektiyse pirinçi yıkayıp etin üzerine boşaltıp birlikte kavrulur iyice kavrulduysa hafif bir kara biber tuz ve maydanoz ufaltılmış ilave edilip daha sonra kaynatılmış su ilave edilir fokur fokur kaynadıysa altı kısılır ve kapağı açılmadan pişirilir Piştiyse soğutulur ve dinlendirilir dinlendikten sonra milföyler tek kişilik hafif merdaneyle açılıp bir veya iki kaşık pilav konulur Ardından 4 köşesinden tutulur ve kalan milföyler devam edilir ve kapatılır Yağlı kağıt üzerine yerleştirilir yumurta sarısı üzerine sürülür yüksek derecede firına atılır hafif kabarmaya başlayınca derece kısılır üzeri kızardığında yeterli etli veye sebzeli yemeklerin yanına servis edilir
AFİYET OLSUN
*10 adet milföy yaprağı
*1 yumurta sarısı
İç pilav;
*1 5 su bardağı pirinç
*Yarım tavuk göğsü kuş başı doğranmış
*Yarım maydanoz
*Yağ
*Karabiber
*Tuz
Tek Kişilik Perde Pilav Tarifi Yapılışı
Merhaba arkadaşlar önceden pirinçi ,kaynatılmış su ve tuz ile ıslatılır bir kaç saat önce dinlensin diye bu şekil pirinç tane tane olması için Şimdi eti tencereye koyup kısık ateşte pişirilir ara ara karıştırılır suyunu çektiyse pirinçi yıkayıp etin üzerine boşaltıp birlikte kavrulur iyice kavrulduysa hafif bir kara biber tuz ve maydanoz ufaltılmış ilave edilip daha sonra kaynatılmış su ilave edilir fokur fokur kaynadıysa altı kısılır ve kapağı açılmadan pişirilir Piştiyse soğutulur ve dinlendirilir dinlendikten sonra milföyler tek kişilik hafif merdaneyle açılıp bir veya iki kaşık pilav konulur Ardından 4 köşesinden tutulur ve kalan milföyler devam edilir ve kapatılır Yağlı kağıt üzerine yerleştirilir yumurta sarısı üzerine sürülür yüksek derecede firına atılır hafif kabarmaya başlayınca derece kısılır üzeri kızardığında yeterli etli veye sebzeli yemeklerin yanına servis edilir
AFİYET OLSUN