iltasyazilim
FD Üye
Tek Porsiyonluk Ekmekcikler (Karamanın Külçesi) Tarifi İçin Malzemeler
*1 kilo un
*1 yaş maya
*Tuz
*Ilık su
*1 yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı yoğurt
*Çörek otu ya da susam
Tek Porsiyonluk Ekmekcikler (Karamanın Külçesi) Tarifi Yapılışı Büyük bir kap alarak ilk olarak yaş mayayı biraz ılık suyla eritip tuzu ve 1 kilo unu ilave ediyoruz Yoğurmaya başlayarak su ilave ediyoruz Ne kadar su kullandığıma dikkat etmedim Ama hamur yumuşak olacak iyice yoğurduktan sonra 45 dk hamurun gelmesini bekliyoruz Hamurumuzdan parçalar koparıp biraz un serpiyoruz tezgaha hamuru bulayıp elimizde yuvarlıyoruz ve tepsiye diziyoruz Tepside tekrar 30 dakika kadar bekletip üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otuyla süslüyoruz 180 derecelik fırına veriyoruz Dakikası fırından fırına farklılık gösterebilir ama üzeri kızarınca çıkarın ve ıslak temiz bir bez serin üzerine ki yumuşasın
*1 kilo un
*1 yaş maya
*Tuz
*Ilık su
*1 yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı yoğurt
*Çörek otu ya da susam
Tek Porsiyonluk Ekmekcikler (Karamanın Külçesi) Tarifi Yapılışı Büyük bir kap alarak ilk olarak yaş mayayı biraz ılık suyla eritip tuzu ve 1 kilo unu ilave ediyoruz Yoğurmaya başlayarak su ilave ediyoruz Ne kadar su kullandığıma dikkat etmedim Ama hamur yumuşak olacak iyice yoğurduktan sonra 45 dk hamurun gelmesini bekliyoruz Hamurumuzdan parçalar koparıp biraz un serpiyoruz tezgaha hamuru bulayıp elimizde yuvarlıyoruz ve tepsiye diziyoruz Tepside tekrar 30 dakika kadar bekletip üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otuyla süslüyoruz 180 derecelik fırına veriyoruz Dakikası fırından fırına farklılık gösterebilir ama üzeri kızarınca çıkarın ve ıslak temiz bir bez serin üzerine ki yumuşasın