iltasyazilim
FD Üye
Tek Porsiyonluk Perde Pilavı (Milföylü) Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım paket milföy hamuru
*1 parça tavuk göğsü
*1 su bardağı pirinç
*Karabiber tuz
*Yumurta
*Tuzsuz badem
Tek Porsiyonluk Perde Pilavı (Milföylü) Tarifi Yapılışı Öncelikle milföyler buzluktan çıkarılır Pirinç ;tuz ve sıcak suyla ıslatılır Sonra tavuk göğsü üzerine su konularak düdüklüde 20 dk haşlanır Islattığımız pirincimizin suyu süzülerek pişirdiğimiz tavuğun suyu kullanılarak pilav olarak pişirilir Bu sırada pişen tavuk göğsü didiklenir Badem kullanacaksınız sıcak suyla ıslatın ki rahat soyulsun (ben kullanmadım) bademleri az bir sıvı yağla kavurun Pilavı didiklenen tavuğu ,bademleri ,karabiberi ,tuzu karıştırın 2 li milföyü yarıya kesin Elinizde uzatın Bir kasede hazırlanan iç ile milföy doldurulup kapatılır Kapatılan kısım alta gelecek şekilde tepsiye dizilir Yumurta sarısı sürülüp 180 derecede kızarana kadar pişirilir
*Yarım paket milföy hamuru
*1 parça tavuk göğsü
*1 su bardağı pirinç
*Karabiber tuz
*Yumurta
*Tuzsuz badem
Tek Porsiyonluk Perde Pilavı (Milföylü) Tarifi Yapılışı Öncelikle milföyler buzluktan çıkarılır Pirinç ;tuz ve sıcak suyla ıslatılır Sonra tavuk göğsü üzerine su konularak düdüklüde 20 dk haşlanır Islattığımız pirincimizin suyu süzülerek pişirdiğimiz tavuğun suyu kullanılarak pilav olarak pişirilir Bu sırada pişen tavuk göğsü didiklenir Badem kullanacaksınız sıcak suyla ıslatın ki rahat soyulsun (ben kullanmadım) bademleri az bir sıvı yağla kavurun Pilavı didiklenen tavuğu ,bademleri ,karabiberi ,tuzu karıştırın 2 li milföyü yarıya kesin Elinizde uzatın Bir kasede hazırlanan iç ile milföy doldurulup kapatılır Kapatılan kısım alta gelecek şekilde tepsiye dizilir Yumurta sarısı sürülüp 180 derecede kızarana kadar pişirilir
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.