iltasyazilim
FD Üye
Tek Tarif İki Tatlı (Gelin Pastası) (Trileçe) Tarifi İçin Malzemeler Keki için;
*4 adet yumurta (Oda sıcaklığında)
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı un
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
Keki ıslatmak için;
*2 su bardağı süt (1 bardak trileçeye)
*Yarım paket krema (Trileçe için)
Muhallebisi için; (Gelin pastası)
*4 su bardağı süt
*3 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı nişasta
*1 su bardağı şeker
*1 paket vanilya
*1 paket kremşanti
Üzeri için;
*Bolca hindistan cevizi
*Arzu eden fındık ceviziçi vs
*Orman meyve sosu (Trileçe için)
*1 kaşık nişasta (Trileçe için)
Tek Tarif İki Tatlı (Gelin Pastası) (Trileçe) Tarifi Yapılışı
1
*İlk önce şeker ve yumurtayı 10 dakika bembeyaz olana kadar çırparız
*Un ,kabartma tozu vanilya ekleyip biraz daha çırparız
*Daha sonra kek hamurunu iki eşit parçaya bölüp iki farklı tepsiye koyup 170 derecelik fırında kontrollü bir şekilde 15 dakika pişirilir soğumaya bırakılır
*Keklerden birinin üzerine bir bardak sütü dökeriz
*Bu gelin pastası olacaktır
*Diğerinin üstüne krema ve bir bardak sütü çırpıp dökeriz bu trileçe olacaktır
*Trileçe için orman meyveli sos arkasında yazdığı gibi hazırlanır içine bir kaşık nişasta ilave edilerek pişirilir Ilıyınca Trileçe kekimizin üzerine döküp soğumaya bırakırız trileçemiz hazırdır
*Soyunca servis yapılır
Gelin pastasını muhallebisine yapalım tüm muhallebi malzemelerini kremşanti hariç bir tencereye koyup çırpıcı yardımıyla kıvam alana kadar pişirilir ve muhallebi bir kenarda ılınmaya bırakılır
*Soğuyunca üzerine kremşanti eklenir eğer katıysa biraz daha süt ilave edilir mikserle iyice çırpılır bunu da gelin pastamızın üzerine dökeriz
*Üzerine düzelttikten sonra hindistancevizi bolca ekleyip servis yapıyoruz
Afiyet olsun
*4 adet yumurta (Oda sıcaklığında)
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı un
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
Keki ıslatmak için;
*2 su bardağı süt (1 bardak trileçeye)
*Yarım paket krema (Trileçe için)
Muhallebisi için; (Gelin pastası)
*4 su bardağı süt
*3 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı nişasta
*1 su bardağı şeker
*1 paket vanilya
*1 paket kremşanti
Üzeri için;
*Bolca hindistan cevizi
*Arzu eden fındık ceviziçi vs
*Orman meyve sosu (Trileçe için)
*1 kaşık nişasta (Trileçe için)
Tek Tarif İki Tatlı (Gelin Pastası) (Trileçe) Tarifi Yapılışı
1
*İlk önce şeker ve yumurtayı 10 dakika bembeyaz olana kadar çırparız
*Un ,kabartma tozu vanilya ekleyip biraz daha çırparız
*Daha sonra kek hamurunu iki eşit parçaya bölüp iki farklı tepsiye koyup 170 derecelik fırında kontrollü bir şekilde 15 dakika pişirilir soğumaya bırakılır
*Keklerden birinin üzerine bir bardak sütü dökeriz
*Bu gelin pastası olacaktır
*Diğerinin üstüne krema ve bir bardak sütü çırpıp dökeriz bu trileçe olacaktır
*Trileçe için orman meyveli sos arkasında yazdığı gibi hazırlanır içine bir kaşık nişasta ilave edilerek pişirilir Ilıyınca Trileçe kekimizin üzerine döküp soğumaya bırakırız trileçemiz hazırdır
*Soyunca servis yapılır
Gelin pastasını muhallebisine yapalım tüm muhallebi malzemelerini kremşanti hariç bir tencereye koyup çırpıcı yardımıyla kıvam alana kadar pişirilir ve muhallebi bir kenarda ılınmaya bırakılır
*Soğuyunca üzerine kremşanti eklenir eğer katıysa biraz daha süt ilave edilir mikserle iyice çırpılır bunu da gelin pastamızın üzerine dökeriz
*Üzerine düzelttikten sonra hindistancevizi bolca ekleyip servis yapıyoruz
Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.