Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tek Tencerede Zahmetsiz Mercimek Köftesi

Tek Tencerede Zahmetsiz Mercimek Köftesi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Tek Tencerede Zahmetsiz Mercimek Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

*1 su bardağı kırmızı mercimek
*1, 5 su bardağı ince bulgur
*3 su bardağı sıcak su
*1 soğan
*2 kaşık domates salçası
*1 kaşık biber salçası
*5 kaşık çiçek yağı
*1 demet maydanoz
*1 demet taze soğan
*1 limonun suyu
*1 tatlı kaşığı pul biber
*1 tatlı kaşığı kuru nane
*1 çay kaşığı kimyon
*1 çay kaşığı karabiber
*Tuz

Tek Tencerede Zahmetsiz Mercimek Köftesi Tarifi Yapılışı Bizim evde mercimek köftesi çok sevilir Ama bana çok zahmetli geldiği için çok sık yapmam, zahmeti de bir sürü bulaşığıdır ardından
Bu sefer değişik olarak tek tencerede yapmayı denedimTutmaz da eski usul yaparım dedimAma harika ve gerçekten çok kolay oldu o yüzden hemen paylaşmak istedimYalnız fotoğraf çekmek aklıma gelmedi o arada acaba soru işareti kafamda olunca O kadar kolay oldu ki bir daha ki sefere tüm aşamaları fotoğraflayıp koyacağım, en kısa sürede yapacağım çünkü kolaylığından inanın
Gelelim tarifimize, bir çelik tencerede sıvı yağ ile soğanları iyice kavuruyoruz (Tencereniz mümkünse biraz büyük olabilir, bulgurlar şişince küçük kalmasın, bulaşık çıkmasın
Soğanlar kavrulduktan sonra salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun (Ben normal yemeklerimde de soğan ve salçayı kavururken yanmamaları için mutlaka sıcak su eklerim, su iyice çekene kadar kavururum ) Bur da da aynı işlemi yaptım Ardından iyice yıkanmış mercimek ve suyu ekleyip güzelce karıştırın, mercimekler iyice açılana kadar pişirin
Mercimeklerin bir kısmının kaybolduğu bir kısmınında iyice açıldığı kısımda, ince bulgurları ekleyip ocağı kapatın
Salçalı soğanlı mercimekli karışım ile ince bulguru iyice karıştırın Tencerenizin kapağını kapatıp bulgurların şişmesini iyice sağlayın
Bir müddet sonra kapağı açıp baharatların hepsini bu noktada ekleyebilirsinizBirbirlerine daha karışıp lezzet katıyorlar İyice karıştırın Ama
bulgurlar iyice şiştikten sonra kapağı açıp soğumaya bırakın Elinizin yoğurabileceği sıcaklıkta incecik kıyılmış maydanoz ve taze soğan, limon suyunu ekleyip iyice karıştırın Bu esnada tadına bakıp, tuzunu baharatını damak tadınıza göre artırabilirsiniz
Köftelerinize şekil verdikten sonra iyice soğuduğunda buzdolabına kaldırabilir yada hemen servis yapabilirsiniz
Afiyet olsun
 
858,496Konular
982,171Mesajlar
30,113Kullanıcılar
allySon üye
Üst Alt