Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tekbencilik (Solipsizm) Ne Demek Hakkında Kısa Bilgi

Tekbencilik (Solipsizm) Ne Demek Hakkında Kısa Bilgi

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Solipsizm (Tekbencilik) Ne Demek Hakkında Kısa Veri

Sadece bireysel ‘ben ’in varlığını tanıyan fazla idealizm Varlığı düşünceye indirgeyen idealleştirme gerekli olarak tekbenciliğe varır Her şey düşüncemizde varsa ve düşüncemizin haricen hiçbir nesnel realite yoksa, gerçek olan sadece bizim varlığımızdır demekten başka çıkar yol yoktur İdealizmin bu gerekli sonucuna tarafından öteki ırk da oysa benim düşüncemde vardır Öyleyse evrende tek hakiki sadece ‘ben ’im Bu zorunlu sonucun saçmalığı tüm idealistleri ürkütmüştür ve her idealist kendisini bu gerekli saçmalıktan kurtarmak için çabalamıştır Açık veya rahat, özdeği, yadsıyan ve varlığı düşünceye indirgeyen idealizmin her biçimi, sürekli kalmak istediği sürece, solipsizm sonucundan kaçınamaz Olguculuk gibi birincil bakışta bilimsel görünen çoğu öğretiler sistemlerini büyük bir güvenle kurarken bu saçma sonuçla karşılaşınca şaşırıp kalırlar *

858,496Konular
982,168Mesajlar
30,109Kullanıcılar
baverooSon üye
Üst Alt