Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tekbirler O’nun (cc) yüceliğini ilan ediyor

Tekbirler O’nun (cc) yüceliğini ilan ediyor

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Allahü ekber Yani en büyük Allah’tır Hakikatte büyük yalnız O’dur Alemi yaratan, nimetlerle donatan, Alemin Efendisi Hz Muhammed’i (sas) fevkalade bir terbiye ile eğiten, emsalsiz güzel bir ahlakla bezeten, O’nun eliyle insanlığı hakiki ve güzellikte eşsiz bir medeniyetle tanıştıran Allah ne büyüktür
Şekspir’in, Dostoyevski’nin, Montaigne’nin Edison ve Aynştayn’ın, Aristo, Eflâtun, Sokrat, Farabî ve İbni Sina gibi simaların aklını yaratan, onların ve benzerlerinin eliyle dünyamızı imar eden, müspet ilimleri ve medeniyet fenlerini insanlığa lütfeden O’dur Arıya bal yaptırdığı gibi Edison’a elektriği keşfettirip, gecemizi aydınlatan Allah’ın şanı ne büyüktür!
Mevlâna’ların, Yunus’ların, İkbal’lerin, Sıddık’ların, Faruk’ların ve onların mürşidi, mürebbisi Hz Muhammed’in (sas) insanlık ve medeniyet dolu dimağlarını, sevgi ve korku dolu kalblerini yaratan, onlar sayesinde insanlığı iç ve dış huzura kavuşturan O’dur
Allahü ekber En büyük Allah’tır Onun büyüklüğünü en iyi bilen ve hisseden Sevgili Peygamberimiz’di Onun için onun yaşama biçimi ve Allah’a karşı beslediği sevgi ve saygı doruk noktadaydı Buna rağmen Resulullah Efendimiz’in sık sık tekrar ettiği niyazı şu idi:
“Allah’ım! Ben Senin medh ü senanı sayıp bitiremem Seni ben, Senin kendini övdüğün gibi asla övemem Seni, ancak Sen övebilirsin Zât’ına layık övgüyü ancak Sen yaparsın Allah’ım! (Müslim, Salat, 222) Bu ifadeleriyle Hz Peygamber aslında hiç kimsenin yapamadığı en güzel övgülerini takdim etmiş oluyordu Allahü ekber! En büyük Allah’tır, O büyüğün kapısında kul olan büyür, O’nun kapısında kul olmayan küçülür Allah’ın büyüklüğünü, işlerinden anlamak da mümkündür Allah bir şeyden her şey yapıyor ve her şeyden de bir şey yapıyor Yediğimiz gıda maddeleri çeşitli Sayılamayacak kadar çok Neticede hepsi bir damla suyla insan tohumu denilen meniye dönüşmüyor mu? Sonra o bir damla su, anne rahminde, ete, kana, kemiğe inkılâb etmiyor mu? Daha da ileri giderek, göz, kulak, dil, damak, el, ayak, kol, parmak, saç, tırnak olmuyor mu? Böylece her şey bir damla su, bir damla su da her şey oluyor; bize de hayret etmek, Allahü ekber demek düşüyor “Şeyhi ekbere göre en büyük makam hayret Ben de şaşkınlardanım Ya Rab sonumu hayr et Bu manada şaşmak ve şaşkın olmak ne güzel şey

Ailem

858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt