Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tekerlek eğitim sağlık robot teknolojisi bilgisayar Teknolojisinin gelişimi

Tekerlek eğitim sağlık robot teknolojisi bilgisayar Teknolojisinin gelişimi
0
108

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Tekerlek eğitim sağlık robot teknolojisi bilgisayar ekonomi alanına etkileri

Tekerlek, eğitim ,sağlık, robot teknolojisi ,bilgisayar
Yukarıdaki alanlarda teknolojinin gelişimini araştırnız Sonuclarını yazınız ve rapor haline getiriniz

Tekerlek
Teknolojinin gelişimi ile de farklı alanlarda kullanımı gercekleşti Bu duzen Yakın Doğudan MO 1 yuzyılda yayılmış cok gecmeden basit dişliler ilave edilerek ilk un değirmenleri yapılmıştır Bundan sonra tekerleğin kullanıldığı yerler gittikce genişlemiş, su dolabıyla işleyen mekanik cekicler, maden oğutme değirmenleri ve dirsekli millerle korukler ve yel değirmenleri geliştirilmiştirDişli carkların bulunmasından sonra saat mekanizması gibi daha karmaşık sistemler yapıldı Zamanla bu hususta buyuk gelişmeler oldu Tekerleğin gelişimi teknolojiye inkar edilemeyecek katkılar da bulunmuştur Teknolojinin gelişimi ile de yeni sektorler oluşmuştur

Robot Teknolojisi

Bugun robot teknolojiler, bir dizi sivil ve askeri uygulamada kullanılmaktadır Robot sistemler, insanlara benzer fiziksel manipulasyonlar gercekleştirirler; ve soz konusu manipulasyonlar programlanabilir nitelikte olup, otonom bir şekilde veya teleoperasyon ile gercekleştirilebilirler Robotların insanlarla kıyaslandığında cok daha iyi duyusal ve mekanik yetenekleri bulunmaktadır ki bu durum onları rutin gorevler icin ideal hale getirir Endustriyel robotlar, bircok imalat ortamını donuşturmuşlerdir Bugun dunya capında her gun 1,2 milyon endustriyel robot kullanımdadır

Sağlık

Sağlık aletlerinin gecmişten gunumuze ne şekilde değiştiğini incelemek son derece ilginc olacaktır Cunku eski zamanlarda sağlık aletlerinin son derece can yakan şekilde tasarlandığı bilinmektedir Teknolojinin bu kadar fazla ilerlememiş olması bu durumun temel nedeni olarak gosterilebilir Eski hastalıkların son derece korkunc olduğu ve tedavi yontemlerinin de aynı derecede urkutucu olduğu soylenebilir
Londra’da bulunan Bilim Muzesi’nde eski sağlık aletlerine ilişkin bilgi almak isteyen pek cok kişinin gormek isteyeceği aletler bulunmaktadır Soz konusu muzede hemen hemen 2500 parcadan oluşan bir sergi bulunmaktadır Bu sergide eski aletlerden, tıp kitaplarına ve pek cok belgeye kadar her şey mevcuttur Bu durum sağlık aletlerinde nerden nereye gelindiğini de gozler onune sermektedir
Eski sağlık aletlerinin yerine bugun dijital teknoloji ile calışan pek cok farklı tıp aletleri gelişmiştir Bu aletler arasında cerrahi mudahaleler icin kullanılan aletlerin anestezinin mumkun olması nedeni ile daha acısız olarak kullanılmaları soz konusudur Aynı zamanda vucut icine girebilen milimetrelik kameraların bulunması da gunumuz tıbbının oldukca ilerlediğini gozler onune sermektedir

Eğitim

Eğitim teknolojisi insanoğlu ile birlikte gelişmiştir denilebilir İnsanlar, cevresindeki diğer insanlara bildiği herhangi bir şeyi oğretmek zorunluluğuyla yuzleştiği anda, oğreteceği şeyi hangi arac, yontem ve tekniklerle nasıl oğreteceği, yani gerekli cevre ayarlamasını nasıl yapacağı sorunuyla karşılaşmışlardır Bu nedenle eğitim teknolojisinin insanın kendisine ilk defa “Bunu nasıl oğretirim? diye sorduğunda ortaya cıktığı soylenebilir

Eğitim teknolojisi,insan oğrenmesiyle ilgili problemleri analiz etmek,cozum bulmak, cozumu yonetmek,gercekleştirmek, değerlendirmek icin insanlar, prosedurler, yontemler, fikirler, araclar ve organizasyon ile uğraşan karmaşık ve butunleşik bir surectir
Eğitim teknolojisi, artık,20 sene oncesinde olduğu gibi makine, projektor, radyo, televizyon, vb aracların eğitimde kullanımı anlamında değildir

Eğitim teknolojisi,davranış bilimleri verilerine dayalı olarak gelişmekte olan eğitim bilimlerinin insanı yetiştirmeye yonelen teknolojisidir
Eğitim teknolojisi genellikle“eğitimde teknoloji ile karıştırılır
Eğitimde teknoloji kuruluşlarda eğitim gerektiren alanlarda teknolojinin uygulanmasıdır

Bilgisayar

Bugun kullanmış olduğumuz bilgisayarların temeli ise 1940’lı yıllarda atılmıştır Ucaklar icin geliştirilen ve Z3 adı verilen bu araclar ile birinci nesil olarak adlandırılan bilgisayarlar uretilmiştir

İkinci nesil adını verdiğimiz bilgisayarlar ise 1960’lı yıllarda kurumlarda, universitelerde ve iş yerlerinde kullanılmaya başlamıştır İkinci nesil bilgisayarlar onceki nesile gore depolama birimleri, hafıza ve işletim sistemleri ile programları da icermekteydi

Ucuncu nesil bilgisayarlar ise 70’li yıllarda ortaya cıkan, daha fazla programı işletim sistemi altında calıştıran yazılımlar olmuştur
Bugun kullanmış olduğumuz dorduncu nesil bilgisayarların temeli 70’li yılların sonunda atılmış ve bugune kadar geliştirilmeye devam edilmiştir

858,496Konular
981,669Mesajlar
29,751Kullanıcılar
HasoTR35Son üye
Üst Alt