iltasyazilim
FD Üye
Tekerlek Kurabiye (Farklı Şekliyle) Tarifi İçin Malzemeler
*200 gr margarin (oda ısısında olacak)
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı pudra şekeri
*1 çay bardağı nişasta (mısır veya buğday)
*1 paket vanilya
*1 çay kaşığı kabartma tozu
Kakaolu hamur için;
*3 yemek kaşığı kakao
*Aldığı kadar un
Tekerlek Kurabiye (Farklı Şekliyle) Tarifi Yapılışı
1
*Margarini ve sıvı yağı elimizle karıştıralım ve sırayla pudra şekeri, nişasta, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip yoğuralım
*Unu yavaş yavaş ekleyelim Hamur biraz toparlayınca ikiye bölelim Hatta kakao katacağımız hamur biraz daha fazla olsun
*Kakaoyu ekleyip, hamuru yapalım ve kenara alalım
*Beyaz hamuruda biraz daha un ekleyip, toparlayalım
*İki streç arasında kakaolu hamuru resimdeki gibi büyütelim ve kenarlardan keserek dikdörtgen oluşturalım
*Sonra kakaolu hamurdan bir parça alıp, yuvarlayalım ve hamurun üstüne koyalım
*Aynı şekilde beyaz hamurdan da rulo yapıp yan yana dizelim
*En son beyaz hamurdan daha kalın bir rulo yapıp ortasına bırakalım ve streç yardımıyla kurabiyeyi yuvarlayalım
*Bu şekilde buzlukta 15 dk dinlendirip keselim ve tepsiye yerleştirelim
*160° derece de üzeri hafif pembeleşene kadar pişirelim Afiyet olsun
*200 gr margarin (oda ısısında olacak)
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı pudra şekeri
*1 çay bardağı nişasta (mısır veya buğday)
*1 paket vanilya
*1 çay kaşığı kabartma tozu
Kakaolu hamur için;
*3 yemek kaşığı kakao
*Aldığı kadar un
Tekerlek Kurabiye (Farklı Şekliyle) Tarifi Yapılışı
1
*Margarini ve sıvı yağı elimizle karıştıralım ve sırayla pudra şekeri, nişasta, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip yoğuralım
*Unu yavaş yavaş ekleyelim Hamur biraz toparlayınca ikiye bölelim Hatta kakao katacağımız hamur biraz daha fazla olsun
*Kakaoyu ekleyip, hamuru yapalım ve kenara alalım
*Beyaz hamuruda biraz daha un ekleyip, toparlayalım
*İki streç arasında kakaolu hamuru resimdeki gibi büyütelim ve kenarlardan keserek dikdörtgen oluşturalım
*Sonra kakaolu hamurdan bir parça alıp, yuvarlayalım ve hamurun üstüne koyalım
*Aynı şekilde beyaz hamurdan da rulo yapıp yan yana dizelim
*En son beyaz hamurdan daha kalın bir rulo yapıp ortasına bırakalım ve streç yardımıyla kurabiyeyi yuvarlayalım
*Bu şekilde buzlukta 15 dk dinlendirip keselim ve tepsiye yerleştirelim
*160° derece de üzeri hafif pembeleşene kadar pişirelim Afiyet olsun