Omega 3 bakımından güçlü olan tekir balığı, kalp rahatsızlıkları için yarar sağlayan bir balık çeşididir. Kırmızımsı rengi ile umumide barbun ile karıştırılır. Hem lezzetli hem besleyici bu balık nasıl temizlenir? Tekir balığını ayıklamanın en pratik prosedürü nelerdir? İşte, tekir balığı ayıklamanın yolu...
Akdeniz ve Ege'de görülen Tekir Balığı, bıyıklı bir balıktır. Bıyıkları sayesinde beslenmektedir. Hem omega hem de kalsiyum tarafından varlıklı olan bu balık, iki haftada bir tüketilmelidir. Kemik erimesi ve kalp buhranının önüne geçen Tekir de gayri balıklar gibi antikanserojen değerlerinden ötürü tüm kanser cinsleriyle uğraş edebilir. Pekala, tekir nasıl temizlenmeli? Tekir balığını ayıklamanın kolay ve pratik tekniği nedir? Cevapları haberimizin içeriğinde bulabilirsiniz.
TEKİR BALIĞI NASIL AYIKLANIR?
Öncelikle pullarını ayıklama yapmanız gerekmektedir. Pullarını tıraşlama prosedürüyle temizleyiniz.
içinin ak formda alınması siyah lekelerin temizlemesine itina şovunuz.Kanın çıkması beklenmeyeceğinden sırf içine ayıklamanız kâfi olacaktır.
Baş kısmı kesilmeden pişeceği için kulağının atılması gerekiyor. Aksi halde tadında lezzet kaybı olacaktır ve acımsı bir tat alabilirsiniz.
Pişirmeden evvel lezzeti ve kıvamı için kesinlikle tuzlayıp 20 yahut 25 dakika kadar dolapta bekletiniz.
BALIK HAVYARI SEVENLER İÇİN;
Tekir balığının içerisinde havyar bulunuyorsa kenara ayırıp başkaca havyarı pişirebilirsiniz. Yahut ezilmiş havyarı doğal yağlar karışımı ile yüz maskesi olarak yüzünüze uygulayabilirsiniz.