iltasyazilim
FD Üye
Tekirdağ Yemekleri
Tekirdağ Yemek Kültürü
Tekirdağ Yöresel Yemek Yemek tarifleri
Ürün çeşitliliği, öbür kültürel kökenden insanların bir arada bulunması, tekirdağ mutfağına muhakkak bir zenginlik kazandırmıştır Keşkek, kesme makarna, kuskus, tarhana gibi Anadolu'ya özgü yemekler yanında Trakya'nın tatlı türleri, sebze yemekleri ve meyveler beslenmeyi çeşitlendirmektdir Mısır unu da beslenmede manâlı bir yer tutar Kaçamak, mısır unu ve lahanayla yapılan 'Mısır unu dolması', pırasayla yapılan 'pireşe', ıspanakla yapılan 'zennik' yörenin benzersiz yemekleri arasındadır Beslenmede üzümden de yaygın olarak yararlanılır Yemeklerde şıra ve bulama biçiminde kullanılır Üzümden yapılan bulama tatlı olarak da kullanılır 'Şıra mekiği' de yörenin benzersiz tatlılarındandır Şıra ile yapılan ve kışa saklanan yiyeceklerden biri şıra tarhanasıdır Benzersiz yemeklerden kelle, çoğunlukla lahana ile yapılır Ayva kallesi ve kurutulmuş erikten yapılan erik aşı da aynı tür yemeklerdendir Meyve çeşitlerinden ve kabaktan reçel yapımı da il beslenmesinde önemli yer tutmaktadır Anında her yemekte bir tatlı türü bulunur Zerde, nişasta helvası, irmik dolması, höşmerim, hakuk, cizleme, baba tatlısı, tatlı türlerindendir Gülbarak böreği, burgulu börek, bunların açık havada geleneksel yemekler aralarında çeneçarpan çorbası, cıllık, elbasan tava, kodrul manır, papaz mancası ( Köpoğlu salatası ), şaraşura, yoğurtlu borani sayılabilir Natürel oysa ismi Tekirdağ ile özdeşleşmiş, Tekirdağ Köftesi,meyvelerden de Tekirdağ Karpuzu ve Kirazı ile ün yapmış Tekirdağ'da yemek yemek açısından olmazsa olmazlar aralarında yer almaktadır *
Tekirdağ Yemek Kültürü
Tekirdağ Yöresel Yemek Yemek tarifleri
Ürün çeşitliliği, öbür kültürel kökenden insanların bir arada bulunması, tekirdağ mutfağına muhakkak bir zenginlik kazandırmıştır Keşkek, kesme makarna, kuskus, tarhana gibi Anadolu'ya özgü yemekler yanında Trakya'nın tatlı türleri, sebze yemekleri ve meyveler beslenmeyi çeşitlendirmektdir Mısır unu da beslenmede manâlı bir yer tutar Kaçamak, mısır unu ve lahanayla yapılan 'Mısır unu dolması', pırasayla yapılan 'pireşe', ıspanakla yapılan 'zennik' yörenin benzersiz yemekleri arasındadır Beslenmede üzümden de yaygın olarak yararlanılır Yemeklerde şıra ve bulama biçiminde kullanılır Üzümden yapılan bulama tatlı olarak da kullanılır 'Şıra mekiği' de yörenin benzersiz tatlılarındandır Şıra ile yapılan ve kışa saklanan yiyeceklerden biri şıra tarhanasıdır Benzersiz yemeklerden kelle, çoğunlukla lahana ile yapılır Ayva kallesi ve kurutulmuş erikten yapılan erik aşı da aynı tür yemeklerdendir Meyve çeşitlerinden ve kabaktan reçel yapımı da il beslenmesinde önemli yer tutmaktadır Anında her yemekte bir tatlı türü bulunur Zerde, nişasta helvası, irmik dolması, höşmerim, hakuk, cizleme, baba tatlısı, tatlı türlerindendir Gülbarak böreği, burgulu börek, bunların açık havada geleneksel yemekler aralarında çeneçarpan çorbası, cıllık, elbasan tava, kodrul manır, papaz mancası ( Köpoğlu salatası ), şaraşura, yoğurtlu borani sayılabilir Natürel oysa ismi Tekirdağ ile özdeşleşmiş, Tekirdağ Köftesi,meyvelerden de Tekirdağ Karpuzu ve Kirazı ile ün yapmış Tekirdağ'da yemek yemek açısından olmazsa olmazlar aralarında yer almaktadır *