Tekirdağ'ın Yöresel Yemekleri tekirdağa özgü yemekler tekirdağ yemekleri tekirdağ ın yemekleri tekirdağın yöresel marmara bölgesinin geleneksel Ürün çeşitliliği, öbür kültürel kökenden insanların bir arada bulunması, il mutfağına emin bir zenginlik kazandırmıştır Keşkek, kesme makarna, kuskus, tarhana gibi Anadolu' ya özgü yemekler yanına Trakya' nın tatlı türleri, sebze yemekleri ve meyveler beslenmeyi çeşitlendirmektdir Darı unu da beslenmede kayda değer bir yer miktar, Kaçamak, mısır unu ve lahanayla yapılan Darı unu dolması , pırasayla yapılan pireşe , ıspanakla yapılan zennik yörenin özgün yemekleri arasındadır Beslenmede üzümden de yaygınolarak yararlanılır Yemeklerde şıra ve bulama biçiminde kullanılır Üzümden yapılan bulama tatlı olarak da kullanılır Şıra mekiği de yörenin özgün tatlılarındandır Şıra ile yapılan ve kışa saklanan yiyeceklerden biri şıra tarhanasıdır Eşsiz yemeklerden kelle, genel olarak lahana ile yapılır Ayva kallesi ve kurutulmuş erikten yapılan erik aşı da aynı yemeklerdendir Meyve çeşitlerinden ve kabaktan reçel yapımı da il beslenmesinde kayda değer yer tutmaktadır Hemencecik her yemekte bir tatlı türü bulunur Zerde, nişasta helvası, irmik dolması, höşmerim, hakuk, cizleme, baba tatlısı, esas tatlı türlerindendir Gülbarak böreği, burgulu börek, Bunların dışarıya geleneksel yemekler arasında çeneçarpan çorbası, cıllık, elbasan tava, kodrul manır, papaz mancası ( Köpoğlu salatası ), şaraşura, yoğurtlu borani sayılabilir ve ast ismi Tekirdağ ile özdeşleşmiş, Tekirdağ Köftesi, Tekirdağ Rakısı ve Şarabı, meyvelerden de Tekirdağ Karpuzu ve Kirazı ile ün yapmış ilimizde yemek yemek açısından olmazsa olmazlar arasında yer almaktadır