Yükseköğretim Teşkilat Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Ulusal Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komitesinde kabul edildi. Buna nazaran, 1 üniversitenin ismi değişti ve 1 üniversitenin kurulmasına karar verildi.
Yükseköğretim Teşkilat Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Ulusal Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Kurulu'nda kabul edildi.
AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler başkanlığında toplanan Kurulda, AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan Yükseköğretim Teşkilat Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ele alındı.
Kabul edilen teklife nazaran, 'İstanbul Ayvansaray Üniversitesi'nin ismi 'İstanbul Topkapı Üniversitesi' formunda değiştirildi.
Ayrıca, Bursa Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından Mudanya Üniversitesi ismiyle Bursa'da bir vakıf üniversitesi kurulmasına karar verildi.
Bu üniversite, sanat ve toplumsal bilimler fakültesi, mühendislik, mimarlık ve tasarım fakültesi, sıhhat bilimleri fakültesi, lisansüstü eğitim enstitüsü ve meslek yüksekokulundan oluşacak.