Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Teklif Kabul Edildi: Bir Üniversitenin Adı Değişti, Bir Yeni Üniversite Kuruluyor

Teklif Kabul Edildi: Bir Üniversitenin Adı Değişti, Bir Yeni Üniversite Kuruluyor
0
37

klimaci

FD Üye
Etkileşim
2
F-D Coin
90
s-1c19cd8fe70c0ec5ce4fdd3a3721366a77df96ee.jpg

Yükseköğretim Teşkilat Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Ulusal Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komitesinde kabul edildi. Buna nazaran, 1 üniversitenin ismi değişti ve 1 üniversitenin kurulmasına karar verildi.

Yükseköğretim Teşkilat Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Ulusal Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Kurulu'nda kabul edildi.

AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler başkanlığında toplanan Kurulda, AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan Yükseköğretim Teşkilat Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ele alındı.

Kabul edilen teklife nazaran, 'İstanbul Ayvansaray Üniversitesi'nin ismi 'İstanbul Topkapı Üniversitesi' formunda değiştirildi.

Ayrıca, Bursa Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından Mudanya Üniversitesi ismiyle Bursa'da bir vakıf üniversitesi kurulmasına karar verildi.

Bu üniversite, sanat ve toplumsal bilimler fakültesi, mühendislik, mimarlık ve tasarım fakültesi, sıhhat bilimleri fakültesi, lisansüstü eğitim enstitüsü ve meslek yüksekokulundan oluşacak.

Similar threads

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren 4 maddelik yasa teklifi kabul edildi.  TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, AK Parti Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz Başkanlığı'nda toplandı. Komisyon, ekonomiye ilişki düzenlemeler içeren Vergi Usulü Kanunu ile Kurumlar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
22
18 yaşından küçük vatandaşların Ferdi Emeklilik Sistemi’ne (BES) dahil edilmesiyle ilgili kararlar içeren kanun teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi. Sigortacılık ve Öteki Alanlara Ait Kanunlarda ve Bir Kanun Kararında Kararname Değişikliği Yapılmasına Dair Kanun Teklifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
Diyanet Akademisi teklifi TBMM'de kabul edildi. Geniş yetkilerle donatılan akademide eğitim gören erkek adaylara askerlikten muafiyet de getirildi. Diyanet Akademisi kurulmasına ait kanun teklifi, TBMM Genel Şurasında kabul edildi. Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Vazifeleri Hakkında...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (SBTÜ) 2018 yılında kuruldu ancak üniversitenin eğitim verecek binası olmadığından üç yıldır lisans öğrencisi alamıyor. Açılan ilanla üniversiteye 11 yeni öğretim görevlisi alacak. Böylece 102 yüksek lisans öğrencine karşılık 140 öğretim üyesi olacak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
Stokçuluğa karşı caydırıcılığının artırılmasına dönük düzenlemeler de içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. TBMM Genel Kurulu'nda, limanların işletme hakkı ve stokçulukla mücadele gibi düzenlemeler içeren Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
858,498Konular
982,569Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt