iltasyazilim
FD Üye
Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*2 yemek kaşığı tereyağı
*Yarım çay bardağı sıvı yağı
*1, 5 su bardağı kadar tel şehriye (ben bol şehriyeli pilavı çok severim)
*300 gram bulgur
*Üstünü 12 parmak geçecek kadar sıcak su
*Tuz
Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı Yağlar ve tel şehriyeler tavaya alınır Sürekli karıştırarak tereyağın erimesini sağlayın Ve şehriyelerin rengi koyulaşana kadar sürekli karıştırarak kavurun (Beyaz kalmasın hiç tavsiye etmiyorum) Ardından yıkanmış ve süzülmüş bulgurları ilave edin Bulgurları biraz karıştırıp hafifçe kavurun Sonra suyu ve tuzu ilave edip karıştırın ve kapağını kapatıp kaynamaya bırakın Arada 1 veya en fazla 2 defa karıştırın Suyunu çekip veya çıt çıt yaptığında yani tavanıza hafif yapıştığında ocağı kapatın Bir defa karıştırıp pilavımızı 5 veya 10 dakika dinlendirmeye bırakın
Afiyet Olsun
*2 yemek kaşığı tereyağı
*Yarım çay bardağı sıvı yağı
*1, 5 su bardağı kadar tel şehriye (ben bol şehriyeli pilavı çok severim)
*300 gram bulgur
*Üstünü 12 parmak geçecek kadar sıcak su
*Tuz
Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı Yağlar ve tel şehriyeler tavaya alınır Sürekli karıştırarak tereyağın erimesini sağlayın Ve şehriyelerin rengi koyulaşana kadar sürekli karıştırarak kavurun (Beyaz kalmasın hiç tavsiye etmiyorum) Ardından yıkanmış ve süzülmüş bulgurları ilave edin Bulgurları biraz karıştırıp hafifçe kavurun Sonra suyu ve tuzu ilave edip karıştırın ve kapağını kapatıp kaynamaya bırakın Arada 1 veya en fazla 2 defa karıştırın Suyunu çekip veya çıt çıt yaptığında yani tavanıza hafif yapıştığında ocağı kapatın Bir defa karıştırıp pilavımızı 5 veya 10 dakika dinlendirmeye bırakın
Afiyet Olsun