Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı

Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

*3 su bardağı bulgur
*1 çay bardağı tel şehriye
*1 adet büyük boy soğan
*150 gram margarin
*5, 5 su bardağı sıcak su
*Tuz

Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı Annemin kulakları çınlasın Çok sever bu pilavı Hatta sadece bu pilavı sever! Değişiklik olsun diye pirinç ve bulgur pilavının çeşitlerini yaparım, koyarım önüne; yine de yemez, “ağzımda büyüyor der Kısaca bu pilavı her yapışımda annemi anarım ben!
Bu vesileyle sizlerle de paylaşmak istiyorum;
Pilav tenceremize yağımızı alıp önce eritip kızdırıyoruz Ardından yemeklik doğanmış soğanlarımızı ve tel şehriyemizi ekleyip, şehriyelerimiz renk değiştirip kavrulana kadar soğanlarımızla birlikte kavuruyoruz Şehriyelerimiz iyice kavrulduklarında soğanlarımız da hafifçe pembeleşmiş olacaklar Ardından yıkanmış ve süzdürülmüş bulgurumuzu ekliyoruz ve 35 dakika kadar bulgurumuzu da kavuruyoruz Son olarak pilavımızın suyunu ekleyip, tuzunu ayarlıyoruz ve suyunu çekene kadar kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz Suyunu çekmesine ramak kala pilavımızı alt üst ederek güzelce harmanlayabiliriz Suyunu çeken pilavımızın üzerine havlu kağıt sererek demlenmeye bırakıyoruz ve sıcak sıcak servis ediyoruz
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun!
 
858,496Konular
981,876Mesajlar
29,916Kullanıcılar
murymurySon üye
Üst Alt