iltasyazilim
FD Üye
Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*3 su bardağı bulgur
*1 çay bardağı tel şehriye
*1 adet büyük boy soğan
*150 gram margarin
*5, 5 su bardağı sıcak su
*Tuz
Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı Annemin kulakları çınlasın Çok sever bu pilavı Hatta sadece bu pilavı sever! Değişiklik olsun diye pirinç ve bulgur pilavının çeşitlerini yaparım, koyarım önüne; yine de yemez, “ağzımda büyüyor der Kısaca bu pilavı her yapışımda annemi anarım ben!
Bu vesileyle sizlerle de paylaşmak istiyorum;
Pilav tenceremize yağımızı alıp önce eritip kızdırıyoruz Ardından yemeklik doğanmış soğanlarımızı ve tel şehriyemizi ekleyip, şehriyelerimiz renk değiştirip kavrulana kadar soğanlarımızla birlikte kavuruyoruz Şehriyelerimiz iyice kavrulduklarında soğanlarımız da hafifçe pembeleşmiş olacaklar Ardından yıkanmış ve süzdürülmüş bulgurumuzu ekliyoruz ve 35 dakika kadar bulgurumuzu da kavuruyoruz Son olarak pilavımızın suyunu ekleyip, tuzunu ayarlıyoruz ve suyunu çekene kadar kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz Suyunu çekmesine ramak kala pilavımızı alt üst ederek güzelce harmanlayabiliriz Suyunu çeken pilavımızın üzerine havlu kağıt sererek demlenmeye bırakıyoruz ve sıcak sıcak servis ediyoruz
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun!
*3 su bardağı bulgur
*1 çay bardağı tel şehriye
*1 adet büyük boy soğan
*150 gram margarin
*5, 5 su bardağı sıcak su
*Tuz
Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı Annemin kulakları çınlasın Çok sever bu pilavı Hatta sadece bu pilavı sever! Değişiklik olsun diye pirinç ve bulgur pilavının çeşitlerini yaparım, koyarım önüne; yine de yemez, “ağzımda büyüyor der Kısaca bu pilavı her yapışımda annemi anarım ben!
Bu vesileyle sizlerle de paylaşmak istiyorum;
Pilav tenceremize yağımızı alıp önce eritip kızdırıyoruz Ardından yemeklik doğanmış soğanlarımızı ve tel şehriyemizi ekleyip, şehriyelerimiz renk değiştirip kavrulana kadar soğanlarımızla birlikte kavuruyoruz Şehriyelerimiz iyice kavrulduklarında soğanlarımız da hafifçe pembeleşmiş olacaklar Ardından yıkanmış ve süzdürülmüş bulgurumuzu ekliyoruz ve 35 dakika kadar bulgurumuzu da kavuruyoruz Son olarak pilavımızın suyunu ekleyip, tuzunu ayarlıyoruz ve suyunu çekene kadar kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz Suyunu çekmesine ramak kala pilavımızı alt üst ederek güzelce harmanlayabiliriz Suyunu çeken pilavımızın üzerine havlu kağıt sererek demlenmeye bırakıyoruz ve sıcak sıcak servis ediyoruz
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun!