iltasyazilim
FD Üye
Tel Şehriyeli Kavurma Pilav Tarifi İçin Malzemeler
*5 çorba kaşığı dolusu tel şehriye
*2 su bardağı pirinç
*1 çorba kaşığı tereyağı (veya bitkisel margarin)
*3 su bardağı (et ya da tavuk suyu olabilir)
*1 çay kaşığı tuz,
Tel Şehriyeli Kavurma Pilav Tarifi Yapılışı Pirinçleri bol sıcak suyla yıkayıp, süzelim Öte yandan orta boy pilav tenceresinde yağı eritin ve tel şehriyeleri üzerine ekleyin Sürekli karıştırarak, şehriyelerin rengi hafif kahverengiye dönüşünceye kadar kavurun Sonra üzerine süzdürdüğünüz pirinçleri ilave edin Yine sürekli karıştırarak, pirinçleri de kavurun Pilavın suyunu katıp, tuz ve karabiberini de ekleyin Orta dereceli ateşin üzerinde pilav suyunu çekinceye kadar pişirin afiyet olsun
*5 çorba kaşığı dolusu tel şehriye
*2 su bardağı pirinç
*1 çorba kaşığı tereyağı (veya bitkisel margarin)
*3 su bardağı (et ya da tavuk suyu olabilir)
*1 çay kaşığı tuz,
Tel Şehriyeli Kavurma Pilav Tarifi Yapılışı Pirinçleri bol sıcak suyla yıkayıp, süzelim Öte yandan orta boy pilav tenceresinde yağı eritin ve tel şehriyeleri üzerine ekleyin Sürekli karıştırarak, şehriyelerin rengi hafif kahverengiye dönüşünceye kadar kavurun Sonra üzerine süzdürdüğünüz pirinçleri ilave edin Yine sürekli karıştırarak, pirinçleri de kavurun Pilavın suyunu katıp, tuz ve karabiberini de ekleyin Orta dereceli ateşin üzerinde pilav suyunu çekinceye kadar pişirin afiyet olsun