Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi

Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

*12 yemek kaşığı tereyağı
*Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ ( sıvı yağ pirincin parlak olmasını sağlıyor)
*1 çay bardağı kadar tel şehriye
*1, 5 su bardağı pirinç
*Sıcak su, tuz

Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı Tereyağı ve sıvı yağını tavada eritiyoruz Tel şehriyeyi ekliyoruz Rengi dönene kadar karıştırarak kavuruyoruz Yıkanmış pirinçleri ekleyip tavaya yayıyoruz Tuzunu ekleyip biraz karıştırıyoruz üzerini 1 cm geçecek kadar sıcak su ekliyoruz Ve kaynamaya bırakıyoruz Pirinçler suyunu iyice çekince ocağın altını kapatıyoruz Buharını alması için tavanın üzerine pilava değmeyecek şekilde kağıt havlu koyup kapağı kapatıp 510 dakika dinlenmeye bırakıyoruz Böylece pirinçler lapa lapa olmaz tane tane olur Afiyet olsun
 
858,496Konular
981,684Mesajlar
29,763Kullanıcılar
xxcenaSon üye
Üst Alt