iltasyazilim
FD Üye
Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*12 yemek kaşığı tereyağı
*Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ ( sıvı yağ pirincin parlak olmasını sağlıyor)
*1 çay bardağı kadar tel şehriye
*1, 5 su bardağı pirinç
*Sıcak su, tuz
Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı Tereyağı ve sıvı yağını tavada eritiyoruz Tel şehriyeyi ekliyoruz Rengi dönene kadar karıştırarak kavuruyoruz Yıkanmış pirinçleri ekleyip tavaya yayıyoruz Tuzunu ekleyip biraz karıştırıyoruz üzerini 1 cm geçecek kadar sıcak su ekliyoruz Ve kaynamaya bırakıyoruz Pirinçler suyunu iyice çekince ocağın altını kapatıyoruz Buharını alması için tavanın üzerine pilava değmeyecek şekilde kağıt havlu koyup kapağı kapatıp 510 dakika dinlenmeye bırakıyoruz Böylece pirinçler lapa lapa olmaz tane tane olur Afiyet olsun
*12 yemek kaşığı tereyağı
*Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ ( sıvı yağ pirincin parlak olmasını sağlıyor)
*1 çay bardağı kadar tel şehriye
*1, 5 su bardağı pirinç
*Sıcak su, tuz
Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı Tereyağı ve sıvı yağını tavada eritiyoruz Tel şehriyeyi ekliyoruz Rengi dönene kadar karıştırarak kavuruyoruz Yıkanmış pirinçleri ekleyip tavaya yayıyoruz Tuzunu ekleyip biraz karıştırıyoruz üzerini 1 cm geçecek kadar sıcak su ekliyoruz Ve kaynamaya bırakıyoruz Pirinçler suyunu iyice çekince ocağın altını kapatıyoruz Buharını alması için tavanın üzerine pilava değmeyecek şekilde kağıt havlu koyup kapağı kapatıp 510 dakika dinlenmeye bırakıyoruz Böylece pirinçler lapa lapa olmaz tane tane olur Afiyet olsun