Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı

Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

*2 su bardağı boldo pilavlık pirinç
*Yarım çay bardağı tel şehriye
*3 su bardağı sıcak su
*1 tane tavuk bulyon
*1 yemek kaşığı tereyağı

Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle pirinçleri nişastalı suyu gidene kadar iyice yıkayalım
*Yarım saat ılık suda içine biraz tuz atıp, dinlendirelim
*Tavaya biraz sıvı yağ ve tereyağını koyup tereyağı eriyene kadar karıştıralım
*Sonra tel şehriyeleri içine koyup, pembeleşene kadar kavuralım pirincin suyunu süzüp, şehriyelerin üzerine ilave edip, 5 dakika kadar kavuralım
*Su bardağının içine tavuk bulyonu koyup, üzerine sıcak suyu koyup, tavuk bulyonu eritelim
*Pirinci ölçtüğünüz bardağı kullanırsanız kıvamını tam tutturmuş olursunuz
*Tavuk bulyonu erittiğiniz bir bardak sıcak suyu pirince koyalım ve iki bardak sıcak su daha ilave ettikten sonra 12 damla limon suyu damlatın
*Tuzunu da attıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim
*Ocağı kapattıktan sonra bir kez karıştırıp, üzerine kağıt havlu koyup, kapağını kapatın
*Kağıt havlu buharı çeker ve suyun tekrar içine girmesini engelleyecektir Buda pilavın lapa olmamasını sağlar 15 dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz Afiyet olsun
 
858,497Konular
982,083Mesajlar
30,057Kullanıcılar
BulentuludagSon üye
Üst Alt