iltasyazilim
FD Üye
Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*1 dolu yemek kaşıgı tel şehriye
*15 su bardağı pirinç
*2 su bardağı su
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı limon suyu
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı tereyağı
Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle pirinçlerimizi kırmadan soğuk suda nişastası çıkana kadar yıkıyoruz
*Tenceremizde sıvı yağımızı ve tel şehriyemizi kavurmaya başlıyoruz
*2 dakika kadar kavurduğu muz tel şehriyemizin içine tereyağında ekleyip pembeleşinceye kadar kavuruyoruz
*Yıkamış olduğumuz pirinçleri de içine ekleyip tuzunu da ilave ederek 5 ve 7 dakika arasında iyicene kavuruyoruz
*Kavrulan pirinçlerimizin üstüne 2 su bardağı suyu ilave edip, limonu da ekleyerek bir kere karıştırıp, ağzını kapatıp altını kısıyoruz
*Kısık ateşte hiç karıştırmadan suyunu çekene kadar pişirdikten sonra dinlendirmeye alıyoruz
Not Ben pilavımı servis etmeden bir saat önce pişirip bohçaya sararak dinlendiriyorum daha iyi tane tane oluyor
*1 dolu yemek kaşıgı tel şehriye
*15 su bardağı pirinç
*2 su bardağı su
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı limon suyu
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı tereyağı
Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle pirinçlerimizi kırmadan soğuk suda nişastası çıkana kadar yıkıyoruz
*Tenceremizde sıvı yağımızı ve tel şehriyemizi kavurmaya başlıyoruz
*2 dakika kadar kavurduğu muz tel şehriyemizin içine tereyağında ekleyip pembeleşinceye kadar kavuruyoruz
*Yıkamış olduğumuz pirinçleri de içine ekleyip tuzunu da ilave ederek 5 ve 7 dakika arasında iyicene kavuruyoruz
*Kavrulan pirinçlerimizin üstüne 2 su bardağı suyu ilave edip, limonu da ekleyerek bir kere karıştırıp, ağzını kapatıp altını kısıyoruz
*Kısık ateşte hiç karıştırmadan suyunu çekene kadar pişirdikten sonra dinlendirmeye alıyoruz
Not Ben pilavımı servis etmeden bir saat önce pişirip bohçaya sararak dinlendiriyorum daha iyi tane tane oluyor