Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı

Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

*1 dolu yemek kaşıgı tel şehriye
*15 su bardağı pirinç
*2 su bardağı su
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı limon suyu
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı tereyağı

Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle pirinçlerimizi kırmadan soğuk suda nişastası çıkana kadar yıkıyoruz
*Tenceremizde sıvı yağımızı ve tel şehriyemizi kavurmaya başlıyoruz
*2 dakika kadar kavurduğu muz tel şehriyemizin içine tereyağında ekleyip pembeleşinceye kadar kavuruyoruz
*Yıkamış olduğumuz pirinçleri de içine ekleyip tuzunu da ilave ederek 5 ve 7 dakika arasında iyicene kavuruyoruz
*Kavrulan pirinçlerimizin üstüne 2 su bardağı suyu ilave edip, limonu da ekleyerek bir kere karıştırıp, ağzını kapatıp altını kısıyoruz
*Kısık ateşte hiç karıştırmadan suyunu çekene kadar pişirdikten sonra dinlendirmeye alıyoruz

Not Ben pilavımı servis etmeden bir saat önce pişirip bohçaya sararak dinlendiriyorum daha iyi tane tane oluyor
 
858,496Konular
981,670Mesajlar
29,756Kullanıcılar
Üst Alt