Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı

Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

*1 su bardağı pirinç
*1 tavuk bulyon
*Yarım çay bardağı tel şehriye
*Tuz
*Sıvı yağ
*2 su bardağı sıcak su
*Yarım limon

Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı
Pirinçleri yarım saat sıcak suda bekletiyoruz, 3 kere yıkadıktan sonra tabi daha fazlada bekletebilirsiniz en az 30 dakika Tencereye yağı ve şehriyeyi koyuyoruz hafif turuncu olunca pirinçlerimizi koyuyoruz, biraz kavuruyoruz Bulyonu biraz ezersek içinde karışması kolay olur Bulyonu koyup suyunu ekliyoruz kapağını kapatıp kısık ateşte pişmesini bekliyoruz 10 dakika sonra limonu sıkıyoruz üstüne limon hem beyaz kalmasını hemde tane tane olmasını sağlar 10 dakikada dinlendikten sonra yemeye hazır limonun tadından endişe etmeyin gerçekten çok güzel oluyor Afiyet olsun*
 
858,496Konular
981,686Mesajlar
29,765Kullanıcılar
Üst Alt