iltasyazilim
FD Üye
Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*1, 5 su bardağı pirinç
*1, 52 yemek kaşığı tel şehriye ( dilediğiniz kadar )
*34 yemek kaşığı ayçiçek yağı
*Yarım yemek kaşığı tereyağı
*2 su bardağı kaynamış su
*Tuz
*Limon
Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı Pirinçleri kaynamış suda, içine tuz ve birkaç damla limon koyarak 1520 dk bekletin
Pirinçleri yıkayıp süzün
Ayçiçek yağını kızdırın Tel şehriyeleri içine atın
Tel şehriyeler pembeleşince pirinçleri içine atın, biraz kavurun
Ardından tereyağını atın, eritin
Sonra 2 su bardağı kaynamış suyu tencereye ekleyin
Tuzunu atın, kapağını kapatın, kısık ateşte suyunu çekene kadar kontrollü bir şekilde pişirin
NOT: Vakit darlığından dolayı pirinçleri suda bekletme imkanınız olmazsa pişirirken daha fazla su ekleyin Suyu azar azar kontrollü bir şekilde eklemenizi öneririm
*1, 5 su bardağı pirinç
*1, 52 yemek kaşığı tel şehriye ( dilediğiniz kadar )
*34 yemek kaşığı ayçiçek yağı
*Yarım yemek kaşığı tereyağı
*2 su bardağı kaynamış su
*Tuz
*Limon
Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı Pirinçleri kaynamış suda, içine tuz ve birkaç damla limon koyarak 1520 dk bekletin
Pirinçleri yıkayıp süzün
Ayçiçek yağını kızdırın Tel şehriyeleri içine atın
Tel şehriyeler pembeleşince pirinçleri içine atın, biraz kavurun
Ardından tereyağını atın, eritin
Sonra 2 su bardağı kaynamış suyu tencereye ekleyin
Tuzunu atın, kapağını kapatın, kısık ateşte suyunu çekene kadar kontrollü bir şekilde pişirin
NOT: Vakit darlığından dolayı pirinçleri suda bekletme imkanınız olmazsa pişirirken daha fazla su ekleyin Suyu azar azar kontrollü bir şekilde eklemenizi öneririm