Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı

Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

*1, 5 su bardağı pirinç
*1, 52 yemek kaşığı tel şehriye ( dilediğiniz kadar )
*34 yemek kaşığı ayçiçek yağı
*Yarım yemek kaşığı tereyağı
*2 su bardağı kaynamış su
*Tuz
*Limon

Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı Pirinçleri kaynamış suda, içine tuz ve birkaç damla limon koyarak 1520 dk bekletin
Pirinçleri yıkayıp süzün
Ayçiçek yağını kızdırın Tel şehriyeleri içine atın
Tel şehriyeler pembeleşince pirinçleri içine atın, biraz kavurun
Ardından tereyağını atın, eritin
Sonra 2 su bardağı kaynamış suyu tencereye ekleyin
Tuzunu atın, kapağını kapatın, kısık ateşte suyunu çekene kadar kontrollü bir şekilde pişirin
NOT: Vakit darlığından dolayı pirinçleri suda bekletme imkanınız olmazsa pişirirken daha fazla su ekleyin Suyu azar azar kontrollü bir şekilde eklemenizi öneririm
 
858,496Konular
981,683Mesajlar
29,763Kullanıcılar
xxcenaSon üye
Üst Alt