iltasyazilim
FD Üye
Tel Şehriyeli Sarımsaklı Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
*1 parça tavuk göğsü
*3 yemek kaşığı tel şehriye
*3 diş sarımsak
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*1 çay kaşığı kırmızı toz biber
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*4 yemek kaşığı yoğurt
*6 yemek kaşığı buğday unu
*Tuz
Tel Şehriyeli Sarımsaklı Tavuk Çorbası Tarifi Yapılışı Tavuk göğsü 2 5 litre suda çorba tenceresinde haşlanır Pişen göğüs eti tencereden alınıp bir tabakta soğumaya bırakılır Tencerenin altı kapatılır Sıcağı çıkan tavuk göğsü didiklenerek tencereye geri bırakılır Ocak orta ateşte açılarak tenceredeki tavuk parçalı su kaynamaya başlayınca Un, sarımsak rendesi ve yoğurt çırpılarak şehriyelerle birlikte karıştıra karıştıra tencereye eklenir Çorba özleşince ocağın altı kısılarak 5 dakika daha kaynatılır Ayrı bir sos tenceresinde sıvı yağda salça kavrulur ve toz biber de eklenerek pişen çorbanın üzerine dökülerek dinlenmeye bırakılır Çorbada kesilmeler olmaması için İlk 15 dakika tencerenin kapağı yarım tutulmalı, tam kapatılmamalıdır Üzüm sirkesi ile servis edilir
*1 parça tavuk göğsü
*3 yemek kaşığı tel şehriye
*3 diş sarımsak
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*1 çay kaşığı kırmızı toz biber
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*4 yemek kaşığı yoğurt
*6 yemek kaşığı buğday unu
*Tuz
Tel Şehriyeli Sarımsaklı Tavuk Çorbası Tarifi Yapılışı Tavuk göğsü 2 5 litre suda çorba tenceresinde haşlanır Pişen göğüs eti tencereden alınıp bir tabakta soğumaya bırakılır Tencerenin altı kapatılır Sıcağı çıkan tavuk göğsü didiklenerek tencereye geri bırakılır Ocak orta ateşte açılarak tenceredeki tavuk parçalı su kaynamaya başlayınca Un, sarımsak rendesi ve yoğurt çırpılarak şehriyelerle birlikte karıştıra karıştıra tencereye eklenir Çorba özleşince ocağın altı kısılarak 5 dakika daha kaynatılır Ayrı bir sos tenceresinde sıvı yağda salça kavrulur ve toz biber de eklenerek pişen çorbanın üzerine dökülerek dinlenmeye bırakılır Çorbada kesilmeler olmaması için İlk 15 dakika tencerenin kapağı yarım tutulmalı, tam kapatılmamalıdır Üzüm sirkesi ile servis edilir