Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tel Şehriyeli Tel Tel Pilav

Tel Şehriyeli Tel Tel Pilav

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Tel Şehriyeli Tel Tel Pilav Tarifi İçin Malzemeler

*2 su bardağı pirinç
*Yarım su bardağı tel şehriye
*4 su bardağı su
*1 tatlı kaşığı tuz
*Sıvı yağ

Tel Şehriyeli Tel Tel Pilav Tarifi Yapılışı Öncelikle ben pirinçlerimi ıslatarak yapıyorum pilavı Öyle daha lezzetli oluyor Pirinçleri ılık suda yarım saat bekletiyorum, sonrasında pilavı yapacak olduğum tencereye sıvı yağ koyup tel şehriyelerimi hafif kavuruyorum Daha sonra ılık suda beklettiğim pirinçlerimi soğuk suda 3 defa yıkıyorum Nişastasından arınsın diye kavrulan tel şehriyelerin üzerine ekliyorum Azcık çevirip kaynattığım 4 su bardağı suyu üzerilerini döküyorum 1 tatlı kaşığı dolu dolu olarak tuz ekliyorum, siz damak zevkinize göre karar verirsiniz ,bu şekilde karıştırıp kapağını* kapatıyorum 2 kere fokurdadıktan sonra altını kısıyorum Suyu çekene kadar bekliyorum ,suyunu çektikten sonra karıştırıyorum,* bir defa sonra 10 dk sonra tekrar karıştırıyorum Birbirine yapışmaması için ve enfes tel tel bir pirinç pilavımız oluyor Yapacaklara şimdiden afiyet olsun

Similar threads

Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler *1 dolu yemek kaşıgı tel şehriye *15 su bardağı pirinç *2 su bardağı su *1 çay kaşığı tuz *1 çay kaşığı limon suyu *1 yemek kaşığı sıvı yağ *1 tatlı kaşığı tereyağı Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı 1 *Öncelikle...
Cevaplar
0
Görüntüleme
54
Tel Şehriyeli Pilav Tarifi İçin Malzemeler *2 su bardağı pirinç *1 kahve fincanı tel şehriye *2 yemek kaşığı tereyağ *1 yemek kaşığı sıvı yağ *3 su bardağı su *1 yemek kaşığı tuz Tel Şehriyeli Pilav Tarifi Yapılışı Pirinci ılık tuzlu suda yarım saat bekletiyor ve sonra suyunu süzüyoruz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
64
Tel Şehriyeli Leziz Pilav Tarifi İçin Malzemeler *1 Su Bardağı Pilavlık Pirinç *Yarım Çay Bardağı Tel Şehriye *2 Su Bardağı Sıcak Su *1 Tatlı kaşığı Tuz *1 Adet Tavuk Bulyon *5 Yemek Kaşığı Sıvıyağ Tel Şehriyeli Leziz Pilav Tarifi Yapılışı Pirinçler 1 saat önce sıcak su ve bir miktar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler *1 çay bardağı tel şehriye *2 su bardağı *pirinç *Yarım çay bardağı yağ *Tuz *Üç buçuk bardak su *iki tane tavuk suyu Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı Yağımızı tencereye alıyoruz yağımız kızarınca şehriyemizi de içine...
Cevaplar
0
Görüntüleme
57
Tel Şehriyeli Pilav Tarifi İçin Malzemeler *2 su bardağı pirinç *1 çay bardağı tel şehriye *1 yemek kaşığı bitkisel yağ *3 yemek kaşığı sıvı yağ *Tuz Tel Şehriyeli Pilav Tarifi Yapılışı 1 *Pirinçleri suya koyup 15 dk bekliyoruz *Bitkisel yağı* tencereye alıp eriyip *Sıvı yağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
858,496Konular
981,669Mesajlar
29,743Kullanıcılar
rifuals1Son üye
Üst Alt