iltasyazilim
FD Üye
Tel Tel Açılan Katmerim Tarifi İçin Malzemeler
*4 su bardağı un
*1, 5 sü bardağı ılık su
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı silme kuru maya
*Arasına sürmek için 1 su bardağı tereyağı
Tel Tel Açılan Katmerim Tarifi Yapılışı Merhaba Arkadaşlar
İlk önce unumuzu kabımıza koyup tuzunda ekleyip karıştırıyoruz
Unun ortasını açıp mayayı şekeri ve suyu ekleyip ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde ediyoruz
Hamurumuzun üstünü kapatıp yarım saat dinlenmeye bırakıyoruz
Daha sonra 5 eşit parçaya bölüyoruz
Bunları teker teker açıp arasına tereyağını sürüyoruz
Ucundan başlayarak rulo şeklinde yuvarlıyoruz
Üst kısmını da yağlayıp rulo şeklinde yuvarlıyoruz
Hepsini aynı şekilde yapıp bir tabağa koyup üstünü kapatıyoruz
15 dakika dinlendiriyoruz
Daha sonra tekrar üstünü yağlayıp açıyoruz
Tavada altını üstünü pişiriyoruz
Tel tel ayrılan katmerlerimiz hazır
İsterseniz kahvaltıda isterseniz öğlen afiyetle yiyin
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun
*4 su bardağı un
*1, 5 sü bardağı ılık su
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı silme kuru maya
*Arasına sürmek için 1 su bardağı tereyağı
Tel Tel Açılan Katmerim Tarifi Yapılışı Merhaba Arkadaşlar
İlk önce unumuzu kabımıza koyup tuzunda ekleyip karıştırıyoruz
Unun ortasını açıp mayayı şekeri ve suyu ekleyip ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde ediyoruz
Hamurumuzun üstünü kapatıp yarım saat dinlenmeye bırakıyoruz
Daha sonra 5 eşit parçaya bölüyoruz
Bunları teker teker açıp arasına tereyağını sürüyoruz
Ucundan başlayarak rulo şeklinde yuvarlıyoruz
Üst kısmını da yağlayıp rulo şeklinde yuvarlıyoruz
Hepsini aynı şekilde yapıp bir tabağa koyup üstünü kapatıyoruz
15 dakika dinlendiriyoruz
Daha sonra tekrar üstünü yağlayıp açıyoruz
Tavada altını üstünü pişiriyoruz
Tel tel ayrılan katmerlerimiz hazır
İsterseniz kahvaltıda isterseniz öğlen afiyetle yiyin
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun