iltasyazilim
FD Üye
Tel Tel Ayrılan Pastane Açması Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı su
*1 çay bardağı bardağı sıvı yağ
*2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
*1 paket instant maya
*2 5 yemek kaşığı toz şeker
*1 5 tatlı kaşığı tuz
*67 su bardağı un (kontrollü ekleyin unun kalitesine göre değişebilir )
Arasına sürmek için;
*Yumuşamış tereyağı
Üzeri için;
*Yumurta sarısı
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*Çörek otu
*Susam
Tel Tel Ayrılan Pastane Açması Tarifi Yapılışı Öncelikle hayırlı ramazanlar dileyerek harika tel tel ayrılan açma tarifine geçmek istiyorum
Arkadaşlar öncelikle süt ,su karışımımızı ılıtarak işe başlıyoruz bir yoğurma kabına alıp mayamızı ve şekerimizı alıp aktifleşmesi için bi iki dakika bekleyip iyice eritiyoruz Daha sonra diğer malzemeleri katıp unu kontrollü olarak ekliyoruz ele yapışmayan ama yumuşacık bir hamur elde ediyoruz Üzerini Streçleyip bi örtü örtüyoruz 40 dakika mayalanmaya bırakıyoruz Mayalanan hamuru bi iki yoğurun ki içindeki fazla havası çıksın sonra mandalina büyüklüğünde bezeler elde ediyoruz tekrar bi on dakika dinlendirip bezeleri ikiye ayırıp parmaklarımızla hafif açıp ortasına tereyağımızı *sürüp her ikisinide rulo yapıyoruz biraz uzatıiktan sonra iki ucu birleştirip Burma işlemini yapıyoruzArdından yağlı kağıt serili tepsimize diziyoruz tüm bezeler için aynı işlemi bitene kadar uyguluyoruz resimlerde daha anlaşılır olacaktır Bi on dakika daha tepsi mayasını bekleyip üzerlerine yumurta ve sıvı yağ karışımımızdan sürüp susam ve çörekotu serpip 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz Daha yumuşak fırından alınca üzerine bi bez örtüp biraz bekletirseniz daha da yumuşadığını göreceksiniz zevkle yapacağınız bi tarif olacağından emin olabilirsiniz afiyet şifa olsun
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı su
*1 çay bardağı bardağı sıvı yağ
*2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
*1 paket instant maya
*2 5 yemek kaşığı toz şeker
*1 5 tatlı kaşığı tuz
*67 su bardağı un (kontrollü ekleyin unun kalitesine göre değişebilir )
Arasına sürmek için;
*Yumuşamış tereyağı
Üzeri için;
*Yumurta sarısı
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*Çörek otu
*Susam
Tel Tel Ayrılan Pastane Açması Tarifi Yapılışı Öncelikle hayırlı ramazanlar dileyerek harika tel tel ayrılan açma tarifine geçmek istiyorum
Arkadaşlar öncelikle süt ,su karışımımızı ılıtarak işe başlıyoruz bir yoğurma kabına alıp mayamızı ve şekerimizı alıp aktifleşmesi için bi iki dakika bekleyip iyice eritiyoruz Daha sonra diğer malzemeleri katıp unu kontrollü olarak ekliyoruz ele yapışmayan ama yumuşacık bir hamur elde ediyoruz Üzerini Streçleyip bi örtü örtüyoruz 40 dakika mayalanmaya bırakıyoruz Mayalanan hamuru bi iki yoğurun ki içindeki fazla havası çıksın sonra mandalina büyüklüğünde bezeler elde ediyoruz tekrar bi on dakika dinlendirip bezeleri ikiye ayırıp parmaklarımızla hafif açıp ortasına tereyağımızı *sürüp her ikisinide rulo yapıyoruz biraz uzatıiktan sonra iki ucu birleştirip Burma işlemini yapıyoruzArdından yağlı kağıt serili tepsimize diziyoruz tüm bezeler için aynı işlemi bitene kadar uyguluyoruz resimlerde daha anlaşılır olacaktır Bi on dakika daha tepsi mayasını bekleyip üzerlerine yumurta ve sıvı yağ karışımımızdan sürüp susam ve çörekotu serpip 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz Daha yumuşak fırından alınca üzerine bi bez örtüp biraz bekletirseniz daha da yumuşadığını göreceksiniz zevkle yapacağınız bi tarif olacağından emin olabilirsiniz afiyet şifa olsun