iltasyazilim
FD Üye
Tel Tel Paskalya Çöreği Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı süt 1 çay bardağı sıvı yağ 100 gr eritilmiş tereyağı Yarım su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı tuz Aldığı kadar un 1 paket instant maya 1 tatlı kaşığı mahlep Üzeri için:
Yumurta sarısı File badem Tel Tel Paskalya Çöreği Tarifi Yapılışı
Isıtılmış süt, sıvı yağ, tereyağı, şeker ve tuzu yoğurma kabına alın Azar azar un ile birlikte toz maya ve mahlebi de ekleyip ele yapışmayan kıvama gelene kadar un ilavesi ile yoğurun Hazırlanan hamuru streçleyip 1520 dakika dinlendirin Hamurdan portakal büyüklüğünde bir parça alıp 3 eşit parçaya bölün Bölmüş olduğunuz 3 parçayı elinizle uzun silindir haline getirin Çok ince olmasın Ortası biraz kalın olsun ve saç örgüsü gibi örün Diğer hamurlara da aynı işlemi uygulayın Üzerlerine yumurta sarısı ve file badem serpin Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin Pişen çöreklerin üzerlerini kuru bir bezle kapatıp 1520 dakika kadar dinlendirin Afiyet olsun
1 su bardağı süt 1 çay bardağı sıvı yağ 100 gr eritilmiş tereyağı Yarım su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı tuz Aldığı kadar un 1 paket instant maya 1 tatlı kaşığı mahlep Üzeri için:
Yumurta sarısı File badem Tel Tel Paskalya Çöreği Tarifi Yapılışı
Isıtılmış süt, sıvı yağ, tereyağı, şeker ve tuzu yoğurma kabına alın Azar azar un ile birlikte toz maya ve mahlebi de ekleyip ele yapışmayan kıvama gelene kadar un ilavesi ile yoğurun Hazırlanan hamuru streçleyip 1520 dakika dinlendirin Hamurdan portakal büyüklüğünde bir parça alıp 3 eşit parçaya bölün Bölmüş olduğunuz 3 parçayı elinizle uzun silindir haline getirin Çok ince olmasın Ortası biraz kalın olsun ve saç örgüsü gibi örün Diğer hamurlara da aynı işlemi uygulayın Üzerlerine yumurta sarısı ve file badem serpin Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin Pişen çöreklerin üzerlerini kuru bir bezle kapatıp 1520 dakika kadar dinlendirin Afiyet olsun