iltasyazilim
FD Üye
Tel Tel Pratik Kadayıf Topları Tarifi İçin Malzemeler
*500 gr çiğ kadayıf
*250 gr margarin
*1 su bardağı çekilmiş fındık (ceviz de kullanabilirsiniz Ben evde fındık olduğu için fındık kullandım)
Şerbeti için;
*1 litre su
*2 su bardağı şeker
*34 damla limon
Tel Tel Pratik Kadayıf Topları Tarifi Yapılışı Merhaba hanımlar bugün sizlere kolay ve lezzetli kadayıf sevenlerin vazgeçilmezi olan fındıklı kadayıf tatlımın yapılışını anlatacağım Şimdi geçelim yapılışına;
1
*Öncelikle şerbeti hazırlayıp, ılımasını beklememiz gerekiyor
*1 litre suyun içine şekeri koyup, kaynatın
*Sonra limon suyunu damlatıp, 5 dk sonra altını kapatıyoruz
*Sonra da soğumasını bekliyoruz
*Şimdi geçelim kadayıfı hazırlamaya
*Kadayıfları tel tel ufalayın
*Daha sonra margarini eritip kadayıfın üstüne dökün
*1 su bardağı fındık veya cevizi üstüne dökün ve karıştırın
*İyice yedirdikten sonra ceviz büyüklüğünden biraz büyük olacak şekilde top şeklinde yuvarlak yapın
*Daha sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına koyun
Not: Ben kadayıfı karıştırırken pişirdiğim tepside karıştırdım O yüzden tepsiyi ayrı olarak yağlamadım Eğer ayrı bir kapta karıştırıp tepsiye koyarsanız yağlı kağıt kullanabilirsiniz yada kadayıfların arasına ufak ufak yağ koymayı tercih edebilirsiniz
*500 gr çiğ kadayıf
*250 gr margarin
*1 su bardağı çekilmiş fındık (ceviz de kullanabilirsiniz Ben evde fındık olduğu için fındık kullandım)
Şerbeti için;
*1 litre su
*2 su bardağı şeker
*34 damla limon
Tel Tel Pratik Kadayıf Topları Tarifi Yapılışı Merhaba hanımlar bugün sizlere kolay ve lezzetli kadayıf sevenlerin vazgeçilmezi olan fındıklı kadayıf tatlımın yapılışını anlatacağım Şimdi geçelim yapılışına;
1
*Öncelikle şerbeti hazırlayıp, ılımasını beklememiz gerekiyor
*1 litre suyun içine şekeri koyup, kaynatın
*Sonra limon suyunu damlatıp, 5 dk sonra altını kapatıyoruz
*Sonra da soğumasını bekliyoruz
*Şimdi geçelim kadayıfı hazırlamaya
*Kadayıfları tel tel ufalayın
*Daha sonra margarini eritip kadayıfın üstüne dökün
*1 su bardağı fındık veya cevizi üstüne dökün ve karıştırın
*İyice yedirdikten sonra ceviz büyüklüğünden biraz büyük olacak şekilde top şeklinde yuvarlak yapın
*Daha sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına koyun
Not: Ben kadayıfı karıştırırken pişirdiğim tepside karıştırdım O yüzden tepsiyi ayrı olarak yağlamadım Eğer ayrı bir kapta karıştırıp tepsiye koyarsanız yağlı kağıt kullanabilirsiniz yada kadayıfların arasına ufak ufak yağ koymayı tercih edebilirsiniz