Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Telefon ile Windows Kurulum USB’si Oluşturma Rehberi

Telefon ile Windows Kurulum USB’si Oluşturma Rehberi
0
123

elektronikci

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
69
windows-10-USB-android-ISO-olusturma.jpg

Android telefonlarda Root yetkisi elde etmeden de Windows 10 yahut yeni çıkan Windows 11 için bir format USB’si hazırlamak mümkün. PC vasıtasıyla önyüklenebilir USB hazırlamak çok daha kolay olsa da elinizde bir PC yoksa telefonunuz günü kurtarabilir!

Başlamadan evvel gerekenleri bir kenara not edelim ve sürece geçelim. Birinci etapta:
  • Bir adet Android telefon
  • USB bellek
  • OTG kablosu (USB belleği telefona bağlamayı sağlayan aparat) Type-C telefonunuz varsa type-C OTG kablo dönüştürücü gerekecek.
[*]Akabinde pak, el değmemiş bir Windows 10 yahut Windows 11 ISO belgesi [*]Ve son olarak ISO 2 USB (No Root) uygulaması kâfi olacaktır.
ISO 2 USB (No Root) Android telefonunuz vasıtasıyla önyüklenebilir USB oluşturmanızı sağlar. Öteki bir deyişle PC’nin olmadığı (arızalandığı ve format gerektiği) periyotlarda imdadınıza yetişiyor. Hem Windows hem de Linux tarafında yardımcı oluyor. Bugünkü rehberimizde Windows ile devam edeceğiz.

Not: Bu sürece başlamadan evvel lütfen telefonunuzun %50 ve üzeri şarjı olduğuhdan emin olun.

Adım 1 – ISO 2 USB (No Root) uygulamasını yükleyin

Google Play Store üzerinden uygulamayı edinebilirsiniz. Huawei kullanıcılarını duyar üzereyiz. APK olarak indirmenizi tavsiye etmiyoruz. Çünkü bunun tahlili kolay. Bir arkadaşınızdan APK belgesini oluşturmasını isteyin. Bunun için APK Manager‘i kullanabilirsiniz. Size APK’yı yanınızda ise Bluetooh, değil ise bulut ortamından basitçe aktarabilir.

Adım 2- USB belleğinizi Android aygıtınıza bağlama

Uygulamayı yükledikten çabucak sonra USB belleğinizi Android aygıtınıza OTG kablosu vasıtasıyla bağlayın. Not: Aygıtınızın OTG takviyesi sunduğundan emin olun. Aksi taktirde sorun yaşanabilir.

Adım 3 – ISO 2 USB uygulamasını çalıştırın

Uygulamayı açmadan evvel USB belleğinizi aygıta bağladığınızdan emin olun. USB’nizin sisteminizde göründüğünü teyit etmek için evrak yöneticisine bakın. Orada USB belleğinizi görürseniz sürece devam edebilirsiniz.

ISO-2-no-root-telefondan-windows-10-ISO-hazirlama-rehberi-244x480.jpg

Adım 4 – USB Şoför ve ISO Evrakını Seçin

Ekranda iki seçenek olduğunu görebilirsiniz. Birincisi “Pick USB Pin Drive” ve oburu “Pick ISO File”. Bu yüzden evvel “Pick” düğmesine tıklayarak USB şoförünü seçin ve akabinde daha evvel bağladığınız USB şoförüne dokunun.

ISO-2-no-root-telefondan-windows-10-ISO-hazirlama-rehberi-2-288x480.jpg

USB şoförünü seçtikten sonra artık “ISO Evrakını Seç” seçeneğinin önündeki “Seç” butonuna tıklayarak Windows 10 ISO belgesini seçin. Akabinde, ISO belgesini daha evvel indirdiğiniz taşınabilir depolamaya göz atın ve akabinde onay kutusunu seçin yahut aktifleştirin ve Tamam’a tıklayın.

ISO-2-no-root-telefondan-windows-10-ISO-hazirlama-rehberi-3-242x480.jpg

Adım 5 – Android ile Windows 10 format USB’si oluşturun

Artık ISO belgesi ve USB şoförü seçildi. Lakin ISO’yu önyüklenebilir USB’ye dönüştürmeden evvel pak bir kısım oluşturmanız ve USB şoförünü biçimlendirmeniz gerekir. Bu nedenle, USB “Format USB Driver” (Driver?) onay kutusunu aktifleştirin ve akabinde en sonunda “START” düğmesine tıklayın.

ISO-2-no-root-telefondan-windows-10-ISO-hazirlama-rehberi-4-244x480.jpg

USB oluşturma başladıktan sonra 10-15 dakika bekleyin, USB belleğiniz hazır olacaktır. Sürecin bu anında ekranda birden fazla reklam görebilirsiniz, bunları kapatıp sürece devam etmeniz gerekir.

ISO-2-no-root-telefondan-windows-10-ISO-hazirlama-rehberi-5.jpg

Son olarak yazılan ISO belgesi muvaffakiyetle tamamlandığında, %100 Done ve USB Aygıtı Kaldırıldı (USB Device Removed) iletisi görüntülenecektir. Bu, önyüklenebilir bir USB şoförünü muvaffakiyetle oluşturduğunuz manasına gelir.

ISO-2-no-root-telefondan-windows-10-ISO-hazirlama-rehberi-6-yuzde-100.jpg

Ve Windows 10 (veya Windows 11) PC’nize yüklenmeye hazır!

Önyüklenebilir Windows 10 USB ile önyükleme süreci nasıl yapılır?

USB şoförlerden önyükleme yapmak epeyce kolaydır. Yapmanız gereken tek şey Boot menüsünü açmak ve akabinde bu menüden UEFI:USB şoförünü seçmek olacak.

Böylelikle Android telefonunuzu kullanarak PC olmadan basitçe format atabilirsiniz. Tıpkı usulü balenaETCHER kullanarak Windows 7, 8, XP, Ubuntu ve Linux ISO belgeleri için de uygulayabilirsiniz.

Sorularınız için her vakit Technopat Sosyal‘e bekleriz.