Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Telefon nasıl icat edildi

Telefon nasıl icat edildi

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Telefonun icadı
Telefonun İcadı Telefonun icadı (14 şubat 1876) Edinburg doğumlu Alexsander Graham Bell, Amerikan yurttaşlığına geçmişti ve sağır bir kıza aşıktı Sağırlara nasıl muavin olabileceğini düşünüyordu Boston Üniversitesinde ses fizyolojisi profesörü iken sesleri mekanik olarak her tarafta üretme fikri kafasını sürekli meşgul ediyordu Ses dalgaları, elektrik akımına dönüştürülebilirse, o vakit elektrik akımının da bir devrenin öbür ucunda yeniden sese dönüşürülebileceğini düşünüyordu 1876 yılıydı Bir gün sesi taşımak üzere tasarladığı bir araçla deney yaparken, pilin asiti pantolonuna döküldü Asistanı Thomas Watsondan, Watsonın binanın başka bir tarafında olduğunu bilmeden destek istedi Bundan sonra neler olduğunu laboratuvar notlarında şöyle anlatır: Ağızlıktan şu tümceyi söylemiştim: Bay Watson, buraya gelin Sizi görmek istiyorumHayret Verici bir şey, ama geldi ve söylediklerimi duyup anladığını söyledi Ondan sözlerimi yinelemisini istedim Harfi harfine yineledi Sonradan yer değiştirdik Watson, kitabın birinden ağızlığa birkaç bölüm okurken alıcıdan dinledim Çıkan seslerin alıcıdan geldiğine hiç kuşku yoktu Duyulan ses yüksek, fakat anlaşılmaz ve boğuktu Ne söylendiğini çıkaramadım, lakin rastgele bazı sözcükler çok açıktı; en sonunda da çok açık ve açıkça Bay Bell, söylediklerimi anladınız mıtümcesi duyuldu *

858,475Konular
981,229Mesajlar
29,547Kullanıcılar
sonertSon üye
Üst Alt