Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Telegram Hesabı Tamamen Nasıl Silinir?

Telegram Hesabı Tamamen Nasıl Silinir?
0
65

Garfield

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
80
telegram-hesabi-nasil-silinir-1638534413.jpg

Bir zamanlar WhatsApp’ın yeni gizlilik sözleşmesini yayınlamasının ardından insanların bir hışımla üşüştüğü ve bir anda bırakıp WhatsApp’a geri döndüğü Telegram uygulaması, aslında hâlâ popüler bir sosyal medya/mesajlaşma uygulaması diyebiliriz. Uygulamada istediğiniz konu başlığı altında birçok tartışma grubu bulabiliyor ve hatta istediğiniz türden haberleri takip edebiliyorsunuz.

Eğer siz de Telegram’ı bahsettiğimiz ilk örnekteki gibi bir hışımla kullanmaya başlayanlardansanız veyahut sadece hesabınızı silmek istiyorsanız, doğru yerdesiniz. Bu ‘Nasıl Yapılır?’ rehberimizde sizlere Telegram hesabınızı tamamen nasıl silebileceğinizi anlatıyoruz. Gelin detaylı rehbere beraber göz atalım.

Telegram hesabını tamamen sildiğimizde ne olur?

68cb046b06f2091799d74dab0d56ef4f31b45a55.jpeg

Telegram profilinizi tamamen ortadan kaldırmadan önce bunu yapmanın sonucunda neler olacağını gelin iyice bir anlayalım. Hesabınızı sildiğinizde Telegram, tüm sohbetlerinizi ve verilerinizi sildiğinizi açıkça size belirtiyor. Hesabınız kalıcı olarak sonlandırılıyor ve mesajlarınız ile kişileriniz geri alınamayacak şekilde yok oluyor.

Oluşturduğunuz kanallar ve gruplar ise normal bir şekilde çalışmaya devam ediyorlar ve mevcut yöneticiler ayrıcalıklarını koruyorlar. Tek yönetici olmanız durumunda da Telegram, rastgele bir aktif üyeyi yeni yönetici olarak atıyor. Hesabınızı silmenin ardından Telegram, en az birkaç gün boyunca aynı telefon numarasıyla yeni bir hesap oluşturmanıza izin vermiyor.

Hesap silme işlemi başlamadan önce: Telegram hesap yedeği nasıl alınır?

Telegram, hesabınızı silmenizin ardından her şeyi geri döndürülemez olarak siliyor ancak dilerseniz öncesinde verilerinizin yedeğini alabiliyorsunuz. Bunun için bir bilgisayara ihtiyacınız var. Gelin Telegram hesap yedeği nasıl alınır bir bakalım.
  • Adım #1: Telegrom Desktop uygulamasını indirin.
  • Adım #2: Telefonunuzdan QR kodu okutup bilgisayarınızda Telegram hesabınıza erişin.
  • Adım #3: Sol üstteki üç çizgi ikonuna tıklayın ve Ayarlar’a girin.
    254c10f091dac30f62d498d81be5592a33035944.jpeg
    [*]Adım #4: Gelişmiş sekmesinden ‘Telegram verilerini dışa aktar’ seçeneğine tıklayın.
    debeb2f1fb568862fab7d8120fb421fd7db01e11.jpeg
    [*]Adım# 5: Dışarı aktarmak istediğiniz verileri seçin ve işlemin tamamlanmasını bekleyin.
    ec472a3477fff3fb2ea6776f582f900262340c33.jpeg
    [*]Adım #6: İşlem bitince Verileri Göster seçeneğine tıklayın ve çıkan web sayfası kısayoluna tıklayın, işlem tamam.
    af4f67063aadc3c2df4e6205ac5ada16afbfb9d7.jpeg

Telegram hesabı tamamen nasıl silinir?

Telegram, size kendi uygulamasından direkt olarak hesabınızı silme imkanını sunmuyor. En kısa 1 ay kadar bir süreyle hesabınızı tamamen silebiliyorsunuz.

Android ve iPhone telefonlarda Telegram hesabı silme

580cbaa738f08efc8a4ac1aae936cb96f7cd4d59.jpeg
  • Adım #1: Uygulamayı açın ve sol üstteki üç çizgiye dokunarak Ayarlar’a gidin.
  • Adım #2: Gizlilik ve Güvenlik sekmesine girin
  • Adım #3:Hesabımı sil’ başlığına dokunarak ‘Hesabın kendini yok etmesi’ süresini 1 ay olarak seçin ve 1 ay boyunca giriş yapmayın.
Yok eğer ben 1 ay boyunca bekleyemem diyorsanız: Telegram hesabı direkt nasıl silinir?

Telegram hesabınızı direkt silmek için yapmanız gereken çok kolay. Tek yapmanız gereken aşağıdaki basit adımları takip etmek.
  • Adım #1: Tarayıcınızdan bu linkte verdiğimiz internet sitesine giderek telefon numaranızı girin.
    38df6a67d79716f7743d7be677c61a43b3306a3f.jpeg
  • Adım #2: Telegram’ınıza gelen Web giriş kodunu siteye girin
    524ad544e319c36c316d60f897d6df99484f0ac0.jpeg
  • Adım #3: Açılan pencerede Delete account seçeneğini seçin ve işlem tamam
    91b6c1a85432fc6f24abc00772b41a4416c93810.jpeg
Böylelikle Telegram hesabı tamamen nasıl silinir konulu detaylı rehber içeriğimizin sonuna gelmiş bulunmaktayız. Düşüncelerinizi ve önerilerinizi aşağıdaki yorumlar kısmında belirtmeyi lütfen unutmayın.