Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Televizyon veya Cd’den Mukabele Dinleyerek Hatim Yapılır mı?

Televizyon veya Cd’den Mukabele Dinleyerek Hatim Yapılır mı?
0
150

Profösör

Super Mod
Etkileşim
29
Web sitesi
bilgilihocam.com
F-D Coin
125
Televizyon veya cd’den mukabele dinleyerek hatim yapılır mı?

Cevap: Değerli Ziyaretçimiz, Hatim demek, Yüce kitabımız Kuran’ı kerimi başından sonuna kadar Arapça olarak okunarak bitirilmesi anlamına gelmektedir.

Televizyondan ya da cd’lerden okunmakta olan bir mukabeleyi takip etmek ya da o mukabeleyi dinlemek yalnızca sevaptır hatim etmiş sayılmaz ama tabi ki de dinlemekle de kişi mükâfat sahibi olur.

Lakin böyle bir durumda bir kimse okunmakta olan mukabeleyi yalnızca dinlemekle yetinirse, Kur’anı kerimi sadece dinlemiş olur hatim etmiş olmaz.

Şunu iyice belirtelim ki Hatim etmiş olmak için Kur’an’ı kerimin bizzat kişi tarafından tilavet edilmesi/okunması gerekmektedir.

Ancak bir kimse mukabeleyi dinlerken kendisi aynı zamanda diliyle de okursa hem kuranı kerimi dinlemiş hem de kendisi hatim etmiş olur.

Similar threads

Televizyon, internet veya telefondan mukabele dinlemekle hatim yapılmış olur mu? Televizyon, radyo veya bilgisayardan okunan bir mukabeleyi takip etmek sevaptır Hatim, Kur’an’ın başından sonuna kadar okunarak bitirilmesidir Kişi okunan mukabeleyi sadece dinlemekle Kur’an dinlemiş olur...
Cevaplar
0
Görüntüleme
84
Televizyon, internet ya da telefondan karşılıklı olma dinlemekle hatim üretilmiş olur mu? Televizyon, radyo veya bilgisayardan okunan bir mukabeleyi peşine düşüp takip etmek sevaptır Hatim, Kur ’an ’ın başından sonuna kadar okunarak bitirilmesidir Kişi okunan mukabeleyi yalnızca dinlemekle...
Cevaplar
0
Görüntüleme
135
Sual: Kur’anı Türkçe tercümesinden okumak uygun mu? CEVAP Hayır, değildir Diyanetin hazırladığı Kur'anı kerim mealinin önsözünde diyor ki: (Kur'anı kerim, yalnız Türkçeye değil, hiçbir dile hakkıyla çevrilemez Eski tefsirlerin ışığı altında verilen manalara da tercüme değil, meal demek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
91
PEYGAMBERİMİZİN ÖRNEK AHLAKI Hz Muhammed Aleyhissalâtü Vesselam Takdim Ahlâkta Mükemmel Örnek Peygamberimizin Ahlâkî Özellikleri Ahlâk Sahasında Büyük İnkılâp Peygamberimizin Gençliği Yakınlarının Dilinden Peygamberimizin Ahlâkı Peygamberimizin Tevazuu Peygamberimizin Hilmi ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
139
858,496Konular
981,796Mesajlar
29,861Kullanıcılar
RyZeSon üye
Üst Alt