iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
1 küçük kase pilavlık pirinç
1 küçük kase pilavlık bulgur
1 küçük boy bardağı tel şehriye
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz, tozşeker
1 çay kaşığı limonsuyu
Tel şehriyeyi kavurmak için :
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı
Tencereye yağları koyalım 1 dk yağı kızdıralım ,sonra suyunu ekleyelim, tuz şekeri serpelim karıştıralım Ilık tuzlu su ile yıkadığımız pirinçi suya salalım Yıkadığımız bulguru da salalım Limon suyunu koyup karıştıralım ocağın altını kısalım diğer tarafta yağla küçük bir tavada şehriyeyi kısık ateşte kavuralım Pilava ekleyelim bir kere karıştıralım ,suyunu çekene kadar pilavı pişirelim ,ocağın altını kapatalım Üzerine havlu kağıt serelim demlenmeye bırakalım herkese afiyet olsun
1 küçük kase pilavlık pirinç
1 küçük kase pilavlık bulgur
1 küçük boy bardağı tel şehriye
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz, tozşeker
1 çay kaşığı limonsuyu
Tel şehriyeyi kavurmak için :
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı
Tencereye yağları koyalım 1 dk yağı kızdıralım ,sonra suyunu ekleyelim, tuz şekeri serpelim karıştıralım Ilık tuzlu su ile yıkadığımız pirinçi suya salalım Yıkadığımız bulguru da salalım Limon suyunu koyup karıştıralım ocağın altını kısalım diğer tarafta yağla küçük bir tavada şehriyeyi kısık ateşte kavuralım Pilava ekleyelim bir kere karıştıralım ,suyunu çekene kadar pilavı pişirelim ,ocağın altını kapatalım Üzerine havlu kağıt serelim demlenmeye bırakalım herkese afiyet olsun