Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tema Park Yapımı İhalesine İlgi Olmadı

Tema Park Yapımı İhalesine İlgi Olmadı
0
50

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Tema Park Yapımı İhalesine Alaka Olmadı Ankara’da Disneyland benzeri tema park yapımı için ayrılan Ballıkuyumcu’daki arazinin satışı amacıyla düzenlenen ihalede araziye tip çıkmazken, Toplu Ev İdaresi (TOKİ), İstanbul’da tema parkı yapımı için ihaleye çıkıyor TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, geçen hafta ABD’de yaptığı temaslarda, firmaların İstanbul Halkalı’da tema park yapımı işine büyük ilgi gösterdiğini belirterek, Bir hafta içinde ihaleye çıkıyoruzdedi Üzerine para alacağız Bayraktar, İstanbul’da tema parkının Halkalı’daki eski çöplük alanının bulunduğu 15 milyon metrekare alanda kurulmasının planlandığını belirterek, şunları söyledi: ABD’de yaptığım görüşmelerde firmalar konuya büyük ilgi gösterdi Ben orada tema parkını yaptırmak için üstüne para alacağım Halkalı’daki bu yer çok değerli Ben gerçekten Ankara’ya öncelik veriyordum Ama müşteriler İstanbul’daki projeye daha fazla ilgi gösterdi Halkalı’da 25 bin konut yapıyorum, konutların iyi paraya satılması için değişik projeler uygulamam lüzumlu Orada büyük şehir halkı belediyesi bir proje uygulayacaktı Oysa arsayı almadan ihale edince mahkemelik oldu Derhal biz arsayı aldık, kendi tapulu malımız üzerinde, 15 milyon metrekare alanda büyük ağırlama merkezi kuracağız Bir hafta içinde ihaleye çıkacağızAnkara’daki ne olacak Ankara’da tema park alanı olarak ayrılan Ballıkuyumcu’daki 38 milyon metrekarelik arazinin satışı için açılan ihalede herif çıkmamasını da değerlendiren TOKİ Başkanı Bayraktar, projeye ilişkin çalışmaların devam ettiğini, yeni açılacak ihalede kim kendilerine yerinde teklif verirse ona satacaklarını söyledi Bayraktar, şöyle devam etti: Benim birisiyle hemfikir olmak gibi bir kaygım da lüksüm de değil İhaleye çıkacağız, biri gelip alırsa yapar, almazsa yapmaz Devletin malını bedavaya kimseye verecek halimiz değil Onlar, ’Bize arsaları ver, biz arsalara konut yapalım’ diyorlar Daha Sonra millete, ’Biz burada Disneyland yapacağız, burada konutlar çok değerli’ diyelim ve konutları satıp, oradan para kazanalım, Disneyland’ı yapalım’ diyorlar Bu şartlarda olmaz Derenin taşıyla derenin kuşunu vurmaya çalışıyorlar1 milyar dolar ABD’de Dünya Bankası yetkilileriyle görüştüğünü ve 1 milyar dolar kredi sağlanması konusunda uzlaşma sağlandığını belirten Bayraktar, ancak kredinin kullanımı için Define garantisi gerektiğini, bu konuda araştırmalar yapıldığını söyledi En uygun teklifi veren ihaleyi alır ANKARA’da tema park alanı olarak ayrılan Ballıkuyumcu’daki 38 milyon metrekarelik arazinin satışı için açılan ihalede herif çıkmamasını da değerlendiren TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, yeni açılacak ihalede kim yerinde önerge verirse ona satacaklarını söyledi Bayraktar, Benim birisiyle anlaşmak gibi bir kaygım da lüksüm de yok İhaleye çıkacağız, biri gelip alırsa yapar, almazsa yapmaz Devletin malını bedavaya kimseye verecek halimiz yok Onlar, ’Bize arsaları ver, ev yapalım, konutları satıp, Disneyland’ı yapalım’ diyorlar Oolmazdiye konuştu hurriyetcom  

858,498Konular
982,052Mesajlar
30,039Kullanıcılar
postaldudeSon üye
Üst Alt