iltasyazilim
FD Üye
Tembel Avrat Aşuresi Tarifi İçin Malzemeler
*2 paket hazır Dr Oetger Aşuresi
*5 su bardağı Su
*2 su bardağı Süt
*7 Adet Kuru İncir
*8 10 Adet Kuru Kaysı
*2 Avuç Kuru Üzüm
*70 gr Badem
*70 gr Ceviz
*70 gr Fındık
*1 çay kaşığı Tarçın
Süslemesi İçin;
*Nar taneleri
*Kavrulmuş Susam
*Ceviz, Fındık, Badem
Tembel Avrat Aşuresi Tarifi Yapılışı
Önceden kuru meyvelerimizi küçük küçük doğruyoruz hazır bir şekilde kenara bırakıyoruz Daha sonra tenceremizin içine ilk olarak Su ve Sütümüzü döküyoruz Ardından iki paket Dr Oetger harcımızı boşaltıyoruz Kısık ateşte tahta kaşık ile katılaşana kadar sürekli karıştırıyoruz (çok cıvık olduysa 1 çorba kaşığı Nişasta ile yarım su bardağı su ile sıvılaştırıp tencereye boşaltın katılaşmasına yardımcı olacaktır) İstediğiniz kıvama geldiyse önceden hazırladığımız İncir, Kaysı, Üzüm, Ceviz, Fındık ve Bademi tenceremize ilave ediyoruz Bir iki taşım kaynadıktan sonra tarçını içine döküp karıştırıp ocağın altını kapatıp tencereyi ocaktan alıyoruz ve bi 5 dakika daha karıştırmaya devam ediyoruz ardından kaselere paylaştırıyoruz Kaselerde bi 5 dakika dinlendikten sonra süslemesine geçiyoruz Dilediğiniz gibi süsleye bilirsiniz İster sıcak ister soğuk servis edebilirsiniz Ve Tembel Avrat Aşuremiz hazır Afiyet olsun
*2 paket hazır Dr Oetger Aşuresi
*5 su bardağı Su
*2 su bardağı Süt
*7 Adet Kuru İncir
*8 10 Adet Kuru Kaysı
*2 Avuç Kuru Üzüm
*70 gr Badem
*70 gr Ceviz
*70 gr Fındık
*1 çay kaşığı Tarçın
Süslemesi İçin;
*Nar taneleri
*Kavrulmuş Susam
*Ceviz, Fındık, Badem
Tembel Avrat Aşuresi Tarifi Yapılışı
Önceden kuru meyvelerimizi küçük küçük doğruyoruz hazır bir şekilde kenara bırakıyoruz Daha sonra tenceremizin içine ilk olarak Su ve Sütümüzü döküyoruz Ardından iki paket Dr Oetger harcımızı boşaltıyoruz Kısık ateşte tahta kaşık ile katılaşana kadar sürekli karıştırıyoruz (çok cıvık olduysa 1 çorba kaşığı Nişasta ile yarım su bardağı su ile sıvılaştırıp tencereye boşaltın katılaşmasına yardımcı olacaktır) İstediğiniz kıvama geldiyse önceden hazırladığımız İncir, Kaysı, Üzüm, Ceviz, Fındık ve Bademi tenceremize ilave ediyoruz Bir iki taşım kaynadıktan sonra tarçını içine döküp karıştırıp ocağın altını kapatıp tencereyi ocaktan alıyoruz ve bi 5 dakika daha karıştırmaya devam ediyoruz ardından kaselere paylaştırıyoruz Kaselerde bi 5 dakika dinlendikten sonra süslemesine geçiyoruz Dilediğiniz gibi süsleye bilirsiniz İster sıcak ister soğuk servis edebilirsiniz Ve Tembel Avrat Aşuremiz hazır Afiyet olsun