iltasyazilim
FD Üye
Tembel İşi Afyon Bükmesi Tarifi İçin Malzemeler
*6 adet hazır yufka
*2 su bardağı yeşil mercimek
*2 yemek kaşığı tepeleme ezme siyah haşhaş
*Sıvı yağ
*Tuz
*Pulbiber
Tembel İşi Afyon Bükmesi Tarifi Yapılışı Merhaba hanımlar, afyon bükmesi elle açılan biraz uğraştırıcı fakat bir o kadarda lezzetli bir tariftir Artık herkesin vakti olmadığı için isin kolayına kaçıyor Bende bu tarifin kolayına kaçtım umarım beğenirsiniz
Gelelim tarife; öncelikle mercimekleri üzerini geçecek kadar su ile yumuşayana kadar haşlıyoruz ve ılımasını bekliyoruz İçerisine tuzunu ve biberini ekliyoruz İsteyenler maydanoz da ekleyebilir Daha sonra haşhaşımızı sıvı yağ ile inceltiyoruz sürülebilecek kıvama getiriyoruz Bu karışımı iki yufka arasına sürüyoruz Bu şekilde hazırlanmış üç yufka grubumuz olacak Bu karışımın hepsini bitirmek yada arttırmak zorunda değilsiniz haşhaş sevme durumunuza göre kendiniz yoğunluğunu ayarlaya bilirsiniz Sonra yufkaları sekiz parça olacak şekilde üçgenlere kesiyoruz Üçgen parçalara iç harcımızdan koyarak sigara böreğinden kalın olacak şekilde sarıp kapatıyoruz Üzerlerine yufkaların araları için kullandığımız haşhaşlı harçtan sürüyoruz ve 200 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz Afiyet olsun, isteyen iç harcını değiştire bilir peynirde çok yakışıyor ama orjinali böyledir
*6 adet hazır yufka
*2 su bardağı yeşil mercimek
*2 yemek kaşığı tepeleme ezme siyah haşhaş
*Sıvı yağ
*Tuz
*Pulbiber
Tembel İşi Afyon Bükmesi Tarifi Yapılışı Merhaba hanımlar, afyon bükmesi elle açılan biraz uğraştırıcı fakat bir o kadarda lezzetli bir tariftir Artık herkesin vakti olmadığı için isin kolayına kaçıyor Bende bu tarifin kolayına kaçtım umarım beğenirsiniz
Gelelim tarife; öncelikle mercimekleri üzerini geçecek kadar su ile yumuşayana kadar haşlıyoruz ve ılımasını bekliyoruz İçerisine tuzunu ve biberini ekliyoruz İsteyenler maydanoz da ekleyebilir Daha sonra haşhaşımızı sıvı yağ ile inceltiyoruz sürülebilecek kıvama getiriyoruz Bu karışımı iki yufka arasına sürüyoruz Bu şekilde hazırlanmış üç yufka grubumuz olacak Bu karışımın hepsini bitirmek yada arttırmak zorunda değilsiniz haşhaş sevme durumunuza göre kendiniz yoğunluğunu ayarlaya bilirsiniz Sonra yufkaları sekiz parça olacak şekilde üçgenlere kesiyoruz Üçgen parçalara iç harcımızdan koyarak sigara böreğinden kalın olacak şekilde sarıp kapatıyoruz Üzerlerine yufkaların araları için kullandığımız haşhaşlı harçtan sürüyoruz ve 200 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz Afiyet olsun, isteyen iç harcını değiştire bilir peynirde çok yakışıyor ama orjinali böyledir