iltasyazilim
FD Üye
Tembel Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*3 paket hazır meyveli kek
*2 paket burçak bisküvi
Muhallebi için;
*1 litre süt
*1 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı un
*1 paket toz kremşanti
*1 yemek kaşığı tereyağı
*İstenilen meyveler
Tembel Tatlısı Tarifi Yapılışı İsmini tatlının tarif mimarı arkadasımdan alan leziz hafif sunumu şık bir tarif ??
1
*Öncelikle muhallebiyi hazırlamak için, tencereye aldığımız sütü orta ateşe alıyoruz
*Üzerine şeker ve unu ekliyor kaynayıp koyulaşana kadar karıştırıyoruz
*Kaynamaya başladığında vanilya ve tereyağını ekliyoruz 12 dakika daha kaynatıp ılınmaya bırakıyoruzHafif ılındığında üzerine toz kremşantiyi ekleyerek güzelce çırpıyoruz( bu tatlı için muhallebinin yarısını kullandım Her tatlıda kolaylıkla kullanılabilecek muhallebimizi tembel tatlımız için hazırlıyorsak muhallebi tarifindeki ölçüleri yarıya indirebiliriz)
*Kremşanti ekleyip çırptığımız muhallebimiz dinlenirken, hazır keklerimizi derin bir kap içine ufalıyor ve yarım çay bardağı su veya süt ile yoğuruyoruz
*Herhangi derin bir kabın veya büyük bir kasenin içine streç film seriyoruz ve hazır kekten hazırladığımız harcımızı tabana ve kenarlarına ellerimiz ile bastırarak orta kalınlıkla kalıp şeklini almasını sağlıyoruz
*İçine muhallebimizin bir kısmını döküp üzerine istediğimiz meyveleri ekliyoruz Tekrar kalan muhallebiyi döküyoruz
*Son olarak burçak bisküvileri rondo dan geçirerek toz haline getiriyor ve muhallebi zemini kaplıyoruz Ben kelepçeli düz kek kalıbı kullandım
*Tatlımızın üstünü de strecfilm ile kapatarak buzluğa atıyoruz Servis etmeden yarım saat önce çıkarmanız yeterli olaraktır ( çikolatalı tercih edecek olanlar; hazır kekleri çikolatalı olarak tercih ederek meyve yerine çikolata parçaları atabilir )
Denerseniz şimdiden afiyet olsun
*
*3 paket hazır meyveli kek
*2 paket burçak bisküvi
Muhallebi için;
*1 litre süt
*1 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı un
*1 paket toz kremşanti
*1 yemek kaşığı tereyağı
*İstenilen meyveler
Tembel Tatlısı Tarifi Yapılışı İsmini tatlının tarif mimarı arkadasımdan alan leziz hafif sunumu şık bir tarif ??
1
*Öncelikle muhallebiyi hazırlamak için, tencereye aldığımız sütü orta ateşe alıyoruz
*Üzerine şeker ve unu ekliyor kaynayıp koyulaşana kadar karıştırıyoruz
*Kaynamaya başladığında vanilya ve tereyağını ekliyoruz 12 dakika daha kaynatıp ılınmaya bırakıyoruzHafif ılındığında üzerine toz kremşantiyi ekleyerek güzelce çırpıyoruz( bu tatlı için muhallebinin yarısını kullandım Her tatlıda kolaylıkla kullanılabilecek muhallebimizi tembel tatlımız için hazırlıyorsak muhallebi tarifindeki ölçüleri yarıya indirebiliriz)
*Kremşanti ekleyip çırptığımız muhallebimiz dinlenirken, hazır keklerimizi derin bir kap içine ufalıyor ve yarım çay bardağı su veya süt ile yoğuruyoruz
*Herhangi derin bir kabın veya büyük bir kasenin içine streç film seriyoruz ve hazır kekten hazırladığımız harcımızı tabana ve kenarlarına ellerimiz ile bastırarak orta kalınlıkla kalıp şeklini almasını sağlıyoruz
*İçine muhallebimizin bir kısmını döküp üzerine istediğimiz meyveleri ekliyoruz Tekrar kalan muhallebiyi döküyoruz
*Son olarak burçak bisküvileri rondo dan geçirerek toz haline getiriyor ve muhallebi zemini kaplıyoruz Ben kelepçeli düz kek kalıbı kullandım
*Tatlımızın üstünü de strecfilm ile kapatarak buzluğa atıyoruz Servis etmeden yarım saat önce çıkarmanız yeterli olaraktır ( çikolatalı tercih edecek olanlar; hazır kekleri çikolatalı olarak tercih ederek meyve yerine çikolata parçaları atabilir )
Denerseniz şimdiden afiyet olsun
*