Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

temel hak ve hurriyetler hangi koşullarda sınırlandırılabilir

temel hak ve hurriyetler hangi koşullarda sınırlandırılabilir
0
77

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
88
F-D Coin
0
arkadaşlar sorumu cevaplarsanız cok sevinirim 8 sınıfta okuyorum temel hak ve hurriyetler hangi koşullarda sınırlandırılabilir

Cevap: temel hak ve hurriyetler hangi koşullarda sınırlandırılabilir

Anayasanın 13 maddesine gore temel hak ve hurriyetler; ozlerine dokunulmaksızın (2001 yılı anayasa değişikliği) anayasanın ilgili maddelerindeki ozel sebeplere bağlı olarak kanunla sınırlanabilir

Yabancılar icin, temel hak ve ozgurlukler, milletlerarası hukuka uygun olarak kanunla sınırlanabilir

Temel hak ve hurriyetler sadece sıkıyonetim veya olağanustu hal değil; olağan donemlerde ve de savaş ve seferberlik halinde de sınırlandırılabilir

Ayrıca savaş, seferberlik, sıkıyonetim veya olağanustu hallerde, milletlerarası hukuktan doğan yukumlulukler ihlal edilmemek kaydıyla, durumun gerektirdiği olcude temel hak ve hurriyetlerin kullanılması kısmen veya tamamen durdurulabilir veya bunlar icin anayasada ongorulen guvencelere aykırı tedbirler alınabilir

Temel Hak Ve Ozgurlukler Hangi Durumlarda Kısıtlanır?

1)Savaş hali
2)Seferberlik
3)Sıkı yonetim
4)Olan ustu hal
5)Kamu Sağlığı ve guvenliği

858,510Konular
982,885Mesajlar
30,664Kullanıcılar
MinaSon üye
Üst Alt