nicebayan
FD Üye
- Etkileşim
- 2
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Temizlik İle İlgili Hadisi Şerifler
İslamiyette temizleme çok önemlidir Bu önemi açıkça belirtmek üzere Peygamber Efendimiz böylece çok söz söylemiştir:
Namazın anahtarı temizliktirTirmizi
Ağzınızı temizleyin, ağzınız Kur'anı kerim yoludur Ebu Nuaym
Cuma günü yıkanın, misvak kullanın ve güzel koku sürünün Buhari
Yemekten önce ve daha sonra el yıkamak, zenginliğe yol açar, fakirliği giderir Ebuşşeyh
Evinin hayrını isteyen, yemekten önce ve daha sonra, elini ve ağzını yıkasın! İbni Ebi Şeybe
(EtTıbbün Nebavi s216)
Câbir anlatır: Peygamber salla'llahü 'aleyhi ve sellem buyurdu oysa: Hilâl eylemek dişleri arıtır, pâk eyler, diplerini sağlamlaştırır ve ağız kokusunu hoş eyler
Şüphe değil ki Yüce Allah temizdir, temizliği sever İkramı boldur, ikramı sever Cömerttir, cömertliği sever Artık evlerinizin çevresini pak tutun
(EtTıbbün Nebavi s216)
Benim ümmetim kıyamet gününde yüzleri aydınlık, elleri ve ayakları nurlu olarak haşrolunacaktır Cümbür Cemaat gücünün yettiği kadar bu parlaklığı arttırsın
Temizleme imanın yarısıdır Müslim
Her şeyi iyi temizleyin! Temizlik imana, iman da Cennete götürür Taberani *
İslamiyette temizleme çok önemlidir Bu önemi açıkça belirtmek üzere Peygamber Efendimiz böylece çok söz söylemiştir:
Namazın anahtarı temizliktirTirmizi
Ağzınızı temizleyin, ağzınız Kur'anı kerim yoludur Ebu Nuaym
Cuma günü yıkanın, misvak kullanın ve güzel koku sürünün Buhari
Yemekten önce ve daha sonra el yıkamak, zenginliğe yol açar, fakirliği giderir Ebuşşeyh
Evinin hayrını isteyen, yemekten önce ve daha sonra, elini ve ağzını yıkasın! İbni Ebi Şeybe
(EtTıbbün Nebavi s216)
Câbir anlatır: Peygamber salla'llahü 'aleyhi ve sellem buyurdu oysa: Hilâl eylemek dişleri arıtır, pâk eyler, diplerini sağlamlaştırır ve ağız kokusunu hoş eyler
Şüphe değil ki Yüce Allah temizdir, temizliği sever İkramı boldur, ikramı sever Cömerttir, cömertliği sever Artık evlerinizin çevresini pak tutun
(EtTıbbün Nebavi s216)
Benim ümmetim kıyamet gününde yüzleri aydınlık, elleri ve ayakları nurlu olarak haşrolunacaktır Cümbür Cemaat gücünün yettiği kadar bu parlaklığı arttırsın
Temizleme imanın yarısıdır Müslim
Her şeyi iyi temizleyin! Temizlik imana, iman da Cennete götürür Taberani *