Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Temmuz ayı sanayi üretimi yıllık yüzde 2,4 arttı

Temmuz ayı sanayi üretimi yıllık yüzde 2,4 arttı
0
160

elektronikci

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
69

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), temmuz ayı sanayi üretimini açıkladı.

Sanayinin alt dalları incelendiğinde, 2022 yılı Temmuz ayında madencilik ve taşocakçılığı kesimi endeksi bir evvelki yılın tıpkı ayına nazaran yüzde 10,5 azaldı, imalat sanayi kesimi endeksi yüzde 4,1 arttı ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı bölümü endeksi yüzde 6,8 azaldı.

Sanayi üretimi aylık yüzde 6,2 azaldı

Sanayinin alt bölümleri incelendiğinde, 2022 yılı Temmuz ayında madencilik ve taşocakçılığı bölümü endeksi bir evvelki aya nazaran yüzde 2,6, imalat sanayi dalı endeksi yüzde 6,6 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı dalı endeksi yüzde 3,1 azaldı.

Takvim tesirinden arındırılmış sanayi üretim endeksinin temmuzda bir evvelki yılın birebir periyoduna nazaran yüzde 6,8 artmasını bekliyordu.

sanayi_472.jpg

sanayi_3842.jpg

sanayi-uretimi_2212.jpg

Similar threads

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), temmuz ayına ait sanayi üretim endeksini kamuoyula paylaştı. Buna nazaran temmuz ayında sanayi üretiminde aylık yüzde 6,2 düşüş yaşandı.  Sanayinin alt bölümleri incelendiğinde, 2022 yılı Temmuz ayında madencilik ve taşocakçılığı kesimi endeksi bir evvelki...
Cevaplar
0
Görüntüleme
146
Sanayinin alt sektörleri (2015=100 referans yıllı) incelendiğinde, 2022 yılı Temmuz ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre %10,5 azaldı, imalat sanayi sektörü endeksi %4,1 arttı ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü...
Cevaplar
0
Görüntüleme
93
ANKARA (İGFA) - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Temmuz ayına ilişkin endeks verilerini yayımladı. TOPLAM CİRO YILLIK YÜZDE 122,4 ARTTI Buna göre sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplamında ciro endeksi (2015=100), 2022 yılı Temmuz ayında yıllık yüzde 122,4 arttı. Toplam...
Cevaplar
0
Görüntüleme
170
Sanayi üretiminde, pandemiden bu yana en sert aylık düşüş kaydedildi. Üretim, temmuzda aylık bazda yüzde 6.2 düştü. Yıllık sanayi üretimi yüzde 8 artış beklentilerine rağmen yüzde 2.4 arttı. Sanayi üretimi haziranda aylık yüzde 1.4, yıllık yüzde 8.8 artış göstermişti. Türkiye İstatistik Kurumu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
155
Sanayi üretim endeksi, ocakta aylık bazda yüzde 1, yıllık bazda yüzde 11,4 yükseldi. Buna nazaran, endüstrinin alt bölümleri incelendiğinde, 2021 yılı ocak ayında madencilik ve taşocakçılığı dalı endeksi bir evvelki yılın birebir ayına nazaran yüzde 15,4 ve imalat sanayi kesimi endeksi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
858,460Konular
981,093Mesajlar
29,527Kullanıcılar
ConsternatedSon üye
Üst Alt