Temsa'ya, 2008'in en iyi otobüs üreticisi ödülü Sabancı grubu şirketlerinden Temsa, Avrupa'nın en büyük otobüs fuarı Busworld'de 2008'in 'en iyi otobüs üreticisi' seçildi Türkiye ve yurtdışı operasyonlarıyla birlikte takriben 30 karakter bir ekiple fuarın açılışına katılan Temsa'nın ödülünü Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Lastik Yardım Malzemeleri Otomotiv Grup Başkanı Turgut Bozer ile Temsa Genel Müdürü Mehmet Buldurgan birlikte aldı Şirketin yönetim kurulu da toplantısını, ödülün alındığı Belçika'da yaptı Busworld 2007'de, yeni model otobüslerini sergileyen Temsa'nın hedefi, otobüs kategorisinde Avrupa'da kısa sürede yakaladığı yüzde 7'lik pazar payını kısa vadede yüzde 10'a dahil etmemek olarak açıklandı Güler Sabancı, Temsa'yı, Sabancı Holding'in otomotiv alanındaki 'amiral gemisi' olarak tanımladı Temsa otomotivin amirali Sabancı şöyle dedi: Bizim odaklanacağımız alanlar şunlar Bankacılık ve finans, perakende, çimento, enerji, lastikyardım malzemeleriotomotiv Temsa'nın da içinde bulunduğu lastikyardım malzemeleriotomotiv grubuna bakarsanız burada Brisa var Epeyce kaslı bölgesel bir zorlama Tek yerde ürerim yapıyor fakat iki markayla, iki markayı da yalnızca Türkiye'de değil Avrupa'da ve civar ülkelerde önemli şekilde koşturuyor ve Brisa tek çatı altında Avrupa'nın en büyük fabrikalarından biri Kordsa, zaten gerçek bir global şirket oldu Kendi teknolojimiz var Dolayısıyla sürdürülebilir bir yaşamı ve kârlılığı bize sağlıyor Dünyada bir numarayız Temsa bizim otomotiv sektöründeki amiral gemimiz Toyota işimiz, orada ortaklığımız var oysa distribütörüz biz orada Temsa'da ise kalıcı ve sürdürülebilir kârlılık açısından kendi tasarımlarımızı, kendi birikimimizi oluşturduğumuz, 100 mühendisle, kendi markamızla bölgesel bir oyuncuyuz Hedefimiz global bir oyuncu elde etmek Bu yapısıyla stratejik gördüğümüz bu bölge geleceğimiz için tartma verdiğimiz 5 iş kolundan biri