iltasyazilim
FD Üye
Tencere Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
*510 gr elenmiş un
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı mayonez
*1 yemek kaşığı tuz silme
*1 yumurta (oda ısısı)
*200 ml ılık su
*Yarım yaş maya
*1 çay kaşığı şeker
*70 ml ılık süt
Tencere Ekmeği Tarifi Yapılışı Maya, şekerle ılık süte eritilir ve 23 dakika bekletilir (maya köpükleniyor)
Un tuzla karıştırılır, sudan hariç diğer malzemeler de katılır ve iyice karıştırılır Ortasına havuz açılır ve mayalı süt içine akıtılır Kenarlardan unları ortaya alarak yoğrulmaya başlanır, su az az ilave edilir Yaklaşık 10 dakika yoğurulur, ne kadar uzun yoğurulursa o kadar güzel, yumuşak ve kabarık ekmek elde ederiz Yumuşak yapışkan hamur elde edilir Masa hafif unlanır hamur masaya alınır, az yoğrulur, toparlanır ve top haline getirilir Yağlı elle hamurun her tarafı yağlanır ve leğene alınır Üzerine streç folyo çekilir Sıcak bir yerde 30 dakika mayalandırılır Sonra hafif üstüne basarak gazı alınır şekli toparlanır ve her tarafına un elenir Ekmek tencereye konulur, yaş elle üstü yaşartılır yine üstüne biraz un elenir ve 220 derecede 30 dakika kapaklı, 15 dakikada kapaksız pişirilir Fırından çıktıktan sonra yağlı kağıtla telin üstüne alınır Üzerine bir bez serilir ve soğumaya bırakılır Afiyet olsun
Not: Fırın ısıtınca tencere kapaksız içinde beraber ısıtılır Ekmeği içine koymadan yağlı kart içine yerleştirilir
*
*510 gr elenmiş un
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı mayonez
*1 yemek kaşığı tuz silme
*1 yumurta (oda ısısı)
*200 ml ılık su
*Yarım yaş maya
*1 çay kaşığı şeker
*70 ml ılık süt
Tencere Ekmeği Tarifi Yapılışı Maya, şekerle ılık süte eritilir ve 23 dakika bekletilir (maya köpükleniyor)
Un tuzla karıştırılır, sudan hariç diğer malzemeler de katılır ve iyice karıştırılır Ortasına havuz açılır ve mayalı süt içine akıtılır Kenarlardan unları ortaya alarak yoğrulmaya başlanır, su az az ilave edilir Yaklaşık 10 dakika yoğurulur, ne kadar uzun yoğurulursa o kadar güzel, yumuşak ve kabarık ekmek elde ederiz Yumuşak yapışkan hamur elde edilir Masa hafif unlanır hamur masaya alınır, az yoğrulur, toparlanır ve top haline getirilir Yağlı elle hamurun her tarafı yağlanır ve leğene alınır Üzerine streç folyo çekilir Sıcak bir yerde 30 dakika mayalandırılır Sonra hafif üstüne basarak gazı alınır şekli toparlanır ve her tarafına un elenir Ekmek tencereye konulur, yaş elle üstü yaşartılır yine üstüne biraz un elenir ve 220 derecede 30 dakika kapaklı, 15 dakikada kapaksız pişirilir Fırından çıktıktan sonra yağlı kağıtla telin üstüne alınır Üzerine bir bez serilir ve soğumaya bırakılır Afiyet olsun
Not: Fırın ısıtınca tencere kapaksız içinde beraber ısıtılır Ekmeği içine koymadan yağlı kart içine yerleştirilir
*