Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tencere Kebabı

Tencere Kebabı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Tencere Kebabı

Malzemeler:
600 gr Kuzu kuşbaşı
45 gr margarin
100 gr Soğan
1 tatlı kaşığı Tuz
12 tatlı kaşığı Karabiber
Baharat torbası
2 bardak Domates suyu
250 gr Patates
125 gr Havuç
125 gr Bezelye


HAZIRLANIŞI :
Ön hazırlık olarak soğanı ayıklayıp, küçük küpler halinde doğrayın Patatesin kabuklarını soyun Havucu kazıyın Her iki sebzeyi de iri zar biçimi doğrayın Bezelyeyi ayıklayın Domates suyunu hazır almadıysanız, domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini temizledikten sonra sularını sıkın Havuç ve bezelyeyi, içine biraz tuz atılmış bol suda haşlayın Sebzeler daha diri iken kabı ateşten alın Sebzeleri bir süzgece aktarın Sularını iyice süzdürün
Yağın üçte birini orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin Yağ kızmaya başlayınca önce patatesleri koyun Bir kevgirle sık sık karıştırarak, 34 dakika, patateslerin dışı sert bir kabuk bağlamaya başlayıncaya kadar kızartın Patatesleri, yağını süzdürerek tencereden başka bir kaba aktarın
Aynı yağda eğer gerekirse biraz daha yağ ilave edebilirsiniz hafifçe haşlanmış havuç ve bezelyeyi de kızartın Sebzeleri kızarttıktan sonra yağlarını süzdürüp, patateslerin bulunduğu kaba aktarın Kalan yağı, orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin Yağ kızmaya başlayınca, kuşbaşı doğranmış kuzu etini ilave edin
Ateşi açın Etleri bir kevgirle ara sıra karıştırarak, 56 dakika, pembeleşinceye kadar sote edin Soğanı tenceredeki etlere ilave edin Yine ara sıra karıştırarak, birkaç dakika daha pişirin Tuzunu ve biberini serpin Sebzeleri katın Suyunu ilave edip, bir taşım kaynatın Bu arada tencerenin üzerinde oluşan kefi, bir kevgirle alıp, atın Baharat torbasını ilave edin
Ateşi kısın Tencerenin kapağını sıkıca örtün Kebabı, ağır ateşte 2530 dakika, etler yumuşayıncaya kadar pişirin Bu süre içinde, ara sıra tencerenin kapağını açıp, etlerin pişip pişmediğini kontrol edin Gerekirse pişirme süresini uzatın
Tencere kebabını pişer pişmez, sıcak olarak servis edin

 
858,496Konular
982,239Mesajlar
30,152Kullanıcılar
SeroxanSon üye
Üst Alt