Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tencere Keki ( Yupyumuşacık Bayılacaksınız) Fırın Çok Yakıyor Üzülmeyin!!

Tencere Keki ( Yupyumuşacık Bayılacaksınız) Fırın Çok Yakıyor Üzülmeyin!!

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Tencere Keki ( Yupyumuşacık Bayılacaksınız) Fırın Çok Yakıyor Üzülmeyin!! Tarifi İçin Malzemeler

*1 su bardağı ndan iki parmak eksik şeker ( ben biraz Light yaptım siz tatlı seviyorsanız tam 1 su bardağı doldurun)
*2 tane yumurta
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağından iki parmak eksik süt
*1 paket Kabartma tozu
*1 paket Vanilya
*1, 5 su bardağı un
*1 yemek kaşığı dolusu kakao

Tencere Keki ( Yupyumuşacık Bayılacaksınız) Fırın Çok Yakıyor Üzülmeyin!! Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle şeker ve yumurtayı bir kabın içine döküp yaklaşık 34 dk iyice çırpın Rengi bembeyaz olup köpürecek
*Çırpmaya devam ederek üzerine yağı, sütü ve vanilyayı sırasıyla ekleyin Çırpıcı ile şöyle bir karıştırın
*Sonra unu ve kabartma tozunu ekleyip kısa ve düşük devirde çırpın ki yumurtalar sönmesin Sönerse kek kabarmaz!
*En son üzerine kakao ekleyin (ben bir miktar sade ayırdım) ve mikser kullanmadan hafifçe çırpın
*Kalıbın içine sığabileceği bir tencereyi çıkarıp içine önce kalıbı, daha sonra kalıbın yarısına kadar gelecek şekilde su koyun
*Kalıbı çıkartın ve suyu kaynatın (suyu çok olursa kaynarken sıçrayacağı için kek ıslanır ve kabarmaz az olursa da pişmez
*Tüm malzemeler iyice karıştıktan sonra, yuvarlak bir kalıbın içini yağlayıp kek hamurunu dökün
*Ayırdığımız sade hamurunu da onun üzerine dökün
*Daha sonra tencerenin üzerine temiz bir örtü (mutfak havlusu) örtün, üzerine de kapağını kapatın
*Yüksek ateşte 30 dk pişirmeye başlayın
*Yaklaşık 30 dakika sonrasında bir kürdan yardımı ile kontrol edin Pişmişse çıkarabilirsiniz
*Kalıp biraz soğuduktan sonra kek rahatlıkla çıkacaktır

Afiyet olsun ??
O kadar hafif ki bu keki tek başıma bile bitirebilirim Daha yumuşağını yemediğinizi iddia ediyorum Umarım beğenerek yersiniz Pişman olmayacaksınız biiiznillah Fırın çok yakıyor üzülmeyin!! pratik muhteşem tam ölçülü tarif

858,496Konular
981,665Mesajlar
29,734Kullanıcılar
Üst Alt