iltasyazilim
FD Üye
Tencerede Elmalı Cevizli Tarçınlı Tam Buğday Unu Keki (Diyet) Tarifi İçin Malzemeler
*2 yumurta
*1 su bardağından yarım parmak eksik şeker
*1 su bardağı üt
*1 çay bardağı (küçük) sıvı yağ
*1 tatlı elma
*1 çay kaşığı tarçın
*4 adet ceviz (kırılmış)
*1 kabartma tozu
*1 vanilin
*2, 5 su bardağı tam buğday unu
Tencerede Elmalı Cevizli Tarçınlı Tam Buğday Unu Keki (Diyet) Tarifi Yapılışı Öncelikle kek kalıbının sığacağı büyüklükte bir tencerenin içine kalıbın yarısına gelecek kadar su doldurulur ve büyük ocakta kaynamaya bırakılır Kek kalıbı önce margarinlenir ve sonra güzelce unlanır Fazla un dökülür Kek için elma soyulur, ince ince doğranır Bir kapta yumurta ve şeker iyice çırpılır Un hariç diğer malzemeler sırayla konur ve çırpılır En son un da konulur ve yine çırpılır Kek hamuru kalıbın içine dökülür Kaynamış olan suyun üstüne oturtturulur Üstüne temiz bir bez gererek konulur ve tencerenin kapağı sıkıca kapatılır Ocağın altı çok hafif kısılır Yaklaşık 30 dk Da kekimiz olacaktır Kekin üstü açılır (Burada bez hafiften yapışmış olabilir korkmayın Kürdan testi yapılır Eğer olmuşsa kek kalıbı buradan çıkartılır ve ıslak bir bezin üstüne konulur 12 dk Sonra kekin etrafından kolay çıkması için kürdanla geçilir ve hafifçe hoplatılır Eğer sorun yoksa (ki ben şimdiye kadar hiç yaşamadım ) servis yapacağımız tabağa ters çevrilir ve dinlenmeye bırakılır Ilık ya da soğukken servis yapılır AFİYET OLSUN
Bu kek hem az kalorili hem yumuşacık hem bayatlamıyor hem de çok lezzetli
Denemenizi tavsiye ederim Yaparsanız da foto beklerim Kendinize iyi bakın Sağlıklı günler ))
*2 yumurta
*1 su bardağından yarım parmak eksik şeker
*1 su bardağı üt
*1 çay bardağı (küçük) sıvı yağ
*1 tatlı elma
*1 çay kaşığı tarçın
*4 adet ceviz (kırılmış)
*1 kabartma tozu
*1 vanilin
*2, 5 su bardağı tam buğday unu
Tencerede Elmalı Cevizli Tarçınlı Tam Buğday Unu Keki (Diyet) Tarifi Yapılışı Öncelikle kek kalıbının sığacağı büyüklükte bir tencerenin içine kalıbın yarısına gelecek kadar su doldurulur ve büyük ocakta kaynamaya bırakılır Kek kalıbı önce margarinlenir ve sonra güzelce unlanır Fazla un dökülür Kek için elma soyulur, ince ince doğranır Bir kapta yumurta ve şeker iyice çırpılır Un hariç diğer malzemeler sırayla konur ve çırpılır En son un da konulur ve yine çırpılır Kek hamuru kalıbın içine dökülür Kaynamış olan suyun üstüne oturtturulur Üstüne temiz bir bez gererek konulur ve tencerenin kapağı sıkıca kapatılır Ocağın altı çok hafif kısılır Yaklaşık 30 dk Da kekimiz olacaktır Kekin üstü açılır (Burada bez hafiften yapışmış olabilir korkmayın Kürdan testi yapılır Eğer olmuşsa kek kalıbı buradan çıkartılır ve ıslak bir bezin üstüne konulur 12 dk Sonra kekin etrafından kolay çıkması için kürdanla geçilir ve hafifçe hoplatılır Eğer sorun yoksa (ki ben şimdiye kadar hiç yaşamadım ) servis yapacağımız tabağa ters çevrilir ve dinlenmeye bırakılır Ilık ya da soğukken servis yapılır AFİYET OLSUN
Bu kek hem az kalorili hem yumuşacık hem bayatlamıyor hem de çok lezzetli
Denemenizi tavsiye ederim Yaparsanız da foto beklerim Kendinize iyi bakın Sağlıklı günler ))