iltasyazilim
FD Üye
Tencerede İrmik Tatlısı (Sünger Gibi Yumuşacık) Tarifi İçin Malzemeler
*3 yumurta
*Yarım su bardağı toz şeker
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı irmik
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı un
*2 kabartma tozu
*1 vanilya
Şerbeti için;
*2, 5 su bardağı toz şeker
*3, 5 su bardağı su
Üzerine;
*Hindistan cevizi
Tencerede İrmik Tatlısı (Sünger Gibi Yumuşacık) Tarifi Yapılışı Niyetim fırında yapmaktI bu tatlıyı Hamuru hazırladım bir baktım fırın çalışmıyor Çok üzüldüm Hamurumu atmadım tabi ki Çok tereddüt ettim ama sonuç mükemmel O kadar yumuşak ve lezzetli oldu ki anlatamam Mutlaka tencerede tatlı yapmanızı tavsiye ederim Geçelim yapılışına
Önce şerbet hazırlanır 15 dk kadar kaynatıp soğumaya bırakılır
Hamuru için yumurta ve şeker mikserle çırpılır Ardından un hariç tüm malzemeler tekrar çırpılır Un, kabartma tozu ve vanilya da eklenir Son kez 1 dk daha çırpılır Sıvı yağ ile yağladığımız teflon tencere veya tavamıza dökelim ( tavamız yapışmaz olsun) kapağını kapatalım Ocağımızın en kısık yerinde kısık ateşte 30 dk kadar hiç açmadan kapağını pişirelim Diğer tarafını da 10 kadar pişirip ocaktan alalım Bir kabın veya yuvarlak borcamın içine koyalım Soğuk şerbeti üzerine gezdirelim İyice soğuyan irmik tatlımız hazır Hindistan cevizi ile süsleyelim Tatlımız servise hazır Herkese şimdiden afiyet olsun
*3 yumurta
*Yarım su bardağı toz şeker
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı irmik
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı un
*2 kabartma tozu
*1 vanilya
Şerbeti için;
*2, 5 su bardağı toz şeker
*3, 5 su bardağı su
Üzerine;
*Hindistan cevizi
Tencerede İrmik Tatlısı (Sünger Gibi Yumuşacık) Tarifi Yapılışı Niyetim fırında yapmaktI bu tatlıyı Hamuru hazırladım bir baktım fırın çalışmıyor Çok üzüldüm Hamurumu atmadım tabi ki Çok tereddüt ettim ama sonuç mükemmel O kadar yumuşak ve lezzetli oldu ki anlatamam Mutlaka tencerede tatlı yapmanızı tavsiye ederim Geçelim yapılışına
Önce şerbet hazırlanır 15 dk kadar kaynatıp soğumaya bırakılır
Hamuru için yumurta ve şeker mikserle çırpılır Ardından un hariç tüm malzemeler tekrar çırpılır Un, kabartma tozu ve vanilya da eklenir Son kez 1 dk daha çırpılır Sıvı yağ ile yağladığımız teflon tencere veya tavamıza dökelim ( tavamız yapışmaz olsun) kapağını kapatalım Ocağımızın en kısık yerinde kısık ateşte 30 dk kadar hiç açmadan kapağını pişirelim Diğer tarafını da 10 kadar pişirip ocaktan alalım Bir kabın veya yuvarlak borcamın içine koyalım Soğuk şerbeti üzerine gezdirelim İyice soğuyan irmik tatlımız hazır Hindistan cevizi ile süsleyelim Tatlımız servise hazır Herkese şimdiden afiyet olsun