Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tencerede İrmik Tatlısı (Sünger Gibi Yumuşacık)

Tencerede İrmik Tatlısı (Sünger Gibi Yumuşacık)
0
102

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Tencerede İrmik Tatlısı (Sünger Gibi Yumuşacık) Tarifi İçin Malzemeler

*3 yumurta
*Yarım su bardağı toz şeker
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı irmik
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı un
*2 kabartma tozu
*1 vanilya

Şerbeti için;

*2, 5 su bardağı toz şeker
*3, 5 su bardağı su

Üzerine;

*Hindistan cevizi

Tencerede İrmik Tatlısı (Sünger Gibi Yumuşacık) Tarifi Yapılışı Niyetim fırında yapmaktI bu tatlıyı Hamuru hazırladım bir baktım fırın çalışmıyor Çok üzüldüm Hamurumu atmadım tabi ki Çok tereddüt ettim ama sonuç mükemmel O kadar yumuşak ve lezzetli oldu ki anlatamam Mutlaka tencerede tatlı yapmanızı tavsiye ederim Geçelim yapılışına
Önce şerbet hazırlanır 15 dk kadar kaynatıp soğumaya bırakılır
Hamuru için yumurta ve şeker mikserle çırpılır Ardından un hariç tüm malzemeler tekrar çırpılır Un, kabartma tozu ve vanilya da eklenir Son kez 1 dk daha çırpılır Sıvı yağ ile yağladığımız teflon tencere veya tavamıza dökelim ( tavamız yapışmaz olsun) kapağını kapatalım Ocağımızın en kısık yerinde kısık ateşte 30 dk kadar hiç açmadan kapağını pişirelim Diğer tarafını da 10 kadar pişirip ocaktan alalım Bir kabın veya yuvarlak borcamın içine koyalım Soğuk şerbeti üzerine gezdirelim İyice soğuyan irmik tatlımız hazır Hindistan cevizi ile süsleyelim Tatlımız servise hazır Herkese şimdiden afiyet olsun

858,499Konular
982,584Mesajlar
30,351Kullanıcılar
kerimcan98Son üye
Üst Alt